Annonce
Helsingør

Piet fik corona i december: I februar blev han syg igen

Piet Petersen, håbede det var corona han havde, da han blev syg, og det var det. Foto: Lars Johannessen
Man kan godt blive ramt af coronavirus i to omgange. Det er Piet Petersen et eksempel på.

CORONA: Piet Petersen plejede at drikke mindst to Pepsi Max om dagen. Nu har han slet ikke lyst til dem. Der er også en del mad, der ikke længere smager godt, og så er der andre ting, der ikke fyldte så meget i kostplanen tidligere, der er blevet mere populært. For eksempel sandwich og yoghurt, som Piet ellers ikke har haft den store begejstring for.

- Så må vi se, om det er en permanent ændring, eller noget, der går over, siger Piet Petersen.

De ændrede smagsløg er en konsekvens af, at Piet Petersen er en af næsten 3000 borgere i Helsingør Kommune, der har været smittet af covid 19, men Piets forløb er lidt anderledes end de fleste andres.

Annonce

Først negativ så positiv

Piet Petersen har personligt lært mindst to ting om corona. Dels, at en kviktest godt kan give det forkerte resultat. Og dels, at man godt kan blive ramt af den samme coronavirus to gange.

Det var midt i december, at Piet Petersen fik nogle af coronasymptomerne med hoste, træthed og ømhed i kroppen. Som de fleste andre har han i coronatiden holdt god afstand, men nu skal han deltage i samtaler i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere, der ikke kan foregå¨ digitalt, og derfor lader han sig kvikteste.

Kviktesten er negativ og Piet holder sine møder, men han får det ikke bedre, og ved en efterfølgende test er han positiv.

- I mellemtiden havde jeg været sammen med mange mennesker og især min familie, fortæller Piet Pedersen. Det viser sig dog, at selv om Piet er smittet, så har han ikke smittet sine omgivelser.


Jeg håber virkelig, at der meget snart bliver åbnet mere op, for det er der virkelig behov for.

Piet Petersen, formand for Helsingør Handel


Efter et par uger med blandt andet svær kvalme kommer Piet Petersen gennem smitten og tester igen negativt og bliver raskmeldt.

Annonce

Håbede det var corona

Dermed slap Piet Petersen forholdsvis let igennem smitteforløbet, men det skal vise sig, at covid 19 alligevel ikke er færdig med ham.

I februar får Piet Petersen igen coronasymptomer og går til læge. Her får han til sin egen overraskelse at vide, at den virus, han troede han var færdig med, er blusset op igen.

- Det sker ikke så tit, men der kan altså ske, fik jeg at vide, fortæller Piet Petersen, der nu gerne vil gøre andre opmærksomme på, at man altså godt kan blive ramt af den samme virus i flere omgange.

Efter et nyt kort forløb er Piet Petersen igen coronafri. For ham var det at blive smittet med covid 19 ikke det værste, der kunne ske.

- Jeg håbede virkelig, at det var corona, jeg havde, fortæller han. Baggrunden er, at Piet Petersen normalt aldrig er syg, og også er meget aktiv fysisk. Derfor frygtede han, at det måtte være helt galt fat, hvis den pludselige sygdom, der også medførte et hurtigt markant vægttab, ikke var corona.

Annonce

Luk op, luk op

Som bankdirektør for Spar Nord og formand for Helsingør Handel har Piet Petersen også et andet forhold til corona. Det er den virus, der lige nu lammer en stor del af handelslivet, og trods sit eget sygdomsforløb, så håber Piet Petersen at restriktionerne snart løsnes yderligere.

- Jeg håber virkelig, at der meget snart bliver åbnet mere op, for det er der virkelig behov for. Folk har delt sig i to grupper om corona, dem, der er meget bange, og dem, der ikke er så bange. Jeg hører til den sidste gruppe, siger Piet Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce