Annonce
Helsingør

Plejeassistent ramt af britisk coronavariant: - Vi har ikke kunnet finde ud af, hvor smitten kommer fra

Den plejeassistent der blev ramt af den særligt smitsomme B 117-variant af corona er snart på job igen.. Foto: Søren Gylling
Den plejer som blev ramt af den særligt smitsomme B 117-virus har ikke udviklet symptomer og ventes snart i arbejde igen.

Den kvindelige plejer fra et af de private hjemmeplejeleverandører i Helsingør Kommune, der var smittet med den særligt smittefarlige coronavariant, B117 er allerede så småt på vej tilbage på arbejde igen. Det fortæller driftsdirektør i Cura Pleje, Jakob Damsgård, til dagbladet.

- Hun er på vej tilbage. Hun har ikke rigtig mærket noget til det og har ikke følt sig syg som sådan. Kravet er, at hun skal være symptomfri i 48 timer, men vi giver det mindst en dag ekstra for at være på den sikre side. Hellere en dag for meget end en dag for lidt, siger Jakob Damsgård.

Det har trods en ihærdig indsats ikke været muligt at opspore, hvorfra smitten er kommet til den pågældende plejeassistent.

- Vi har arbejdet tæt sammen med kommunen, og vi tager naturligvis det her meget seriøst. Men vi har ikke kunnet finde ud af, hvor smitten kommer fra. En af udfordringerne er, at mange af både vores ansatte og vores klienter kommer fra blandt andet Vapnagård og andre hårdt ramte områder i kommunen, fortæller Jakob Damsgård.


Hun er på vej tilbage. Hun har ikke rigtig mærket noget til det og har ikke følt sig syg som sådan. Kravet er at hun skal være symptomfri i 48 timer, men vi giver det mindst en dag ekstra for at være på den sikre side. Hellere en dag for meget end en dag for lidt

Jakob Damsgård, driftsdirektør i Cura Pleje


Der er god grund til at tage virusvarianten B117 alvorligt. Beregninger over varianten foretaget af ekspertgruppen for matematisk modellering ved Statens Serum Institut (SSI) har siden årsskiftet forudset, at en understrøm af smitte med den mere smitsomme variant ville overtage og drive epidemien i Danmark i løbet af februar.

De forudsigelser har vist sig at holde stik. Andelen af personer smittet med B.1.1.7 steg fra 4% i starten af januar til 45% i 2. uge af februar. B117 står nu for over 60% af den samlede smitte.

Annonce

Service-niveau opretholdt

Borgerne i Helsingør har ikke mærket noget til firmaets smitteproblem, da man har kunnet dække ind på anden vis.

- Borgerne har ikke været ramt på service. Vi har heldigvis kunnet holde serviceniveauet. Internt har vi lukket så meget ned som muligt, de ansatte er for eksempel mødt forskudt, og i det hele taget har vi gjort, hvad vi kunne for at stoppe det på de indre linjer. Og så følger vi jo de generelle retningslinjer om værnemidler og afstand. Vi gør alt, hvad vi kan, for at mindske risikoen for både medarbejdere og klienter, siger han.

Alle de ansatte i Cura Pleje bliver testet to gange ugentligt i et fast skema, så smitte bliver hurtigt opdaget og taget hånd om. Således er det kun en enkelt borger i kommunen, der har modtaget pleje fra Cura. Firmaet har godt tyve ansatte og servicerer over 100 borgere. Jakob Damsgård roser center for sundhed og omsorg og Styrelsen for Patientsikkerhed for deres hurtige indsats.

- Vi ved jo, at der er særligt mange tilfælde i Vapnagård og Nøjsomhed. De almene boligområder som helhed er særligt hårdt ramt, og det er godt at se, at man etablerer pop up-teststeder i for eksempel Vapnagård. I det hele taget gøres der en fantastisk indsats, roser Jakob Damsgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce