Annonce
Hornbæk

Plejehjem bestrider politioplysninger om overfald på ansat:  - Beboeren havde fået sin medicin

Ledelsen for OK-Fondens plejehjem Bøgehøjgård her i Hornbæk afviser, at årsagen til en dement beboers overfald på en plejer skyldtes manglende medicinering. Foto: Lars Johannessen
Ifølge politiet havde en 80-årig dement mand på Bøgehøjgård i Hornbæk ikke fået sin medicin, da han stak en saks i en plejers arm. Men det afviser plejehjemmet.

Hornbæk: Det kom bag på ledelsen for plejehjemmet Bøgehøjgård, da Nordsjællands Politi i Helsingør Dagblad hævdede, at en  80-årig dement beboer på stedet ikke havde fået sin medicin, da han i lørdags stak en saks i armen på en plejer.

For ifølge direktøren for OK-Fonden, som driver Plejehjemmet, Eva Lunding Olsen, så havde beboeren fået sin medicin, hvilket personalet havde dokumenteret på sædvanlig vis. Efterfølgende sørgede personalet senere for, at han fik sin medicin og det skete inden overfaldet fandt sted.

Meget sørgeligt

- Men det er altid meget sørgeligt, når en beboer har det så dårligt psykisk at det kommer til at gå ud over en medarbejder, som passer sit arbejde og gør sit bedste, siger Eva Lunding Olsen i en kommentar til hændelsen. Hun tilføjer, at der er draget omsorg for både beboeren og de berørte medarbejdere efter hændelsen.

Redaktionen havde dog ikke grund til at tvivle på politiets første oplysninger, men i lyset af hjemmets indsigelser har avisen bedt politiet uddybe ordene i betjentenes rapport fra indsatsen på plejehjemmet.

Annonce

Ville ikke have sin medicin

Politiets pressevagt fortæller, at ifølge patruljens overlevering, så havde den angrebne medarbejder antydet, at overfaldet kunne skyldes, at den 80-årige ikke havde fået sin medicin.

Patruljen oplyser imidlertid også i sin rapport, at en anden plejer på hjemmet under afhøringen havde oplyst, at hun havde prøvet at give manden sin medicin tidligere på dagen, men at det ikke havde været muligt. Det gjorde hun ledelsen for hjemmet opmærksom på. Efterfølgende sørgede personalet for, at han fik sin medicin, og det skete inden overfaldet fandt sted, pointerer plejehjemmet.

Annonce

Sjælden hændelse

Så sent som onsdag i sidste uge som omtalt i Helsingør Dagblad måtte en betjent på skadestuen, efter at han var blevet bidt i armen af en dement mand, som bor på plejehjemmet Kristinehøj i Helsingør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce