Annonce
Alarm 112

Politi sigter 57 personer for at overtræde forsamlingsforbud

Politikredse øst for Sjælland har sigtet flere personer for i løbet af natten til søndag at være flere samlet end det tilladte. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Natten mellem lørdag og søndag har politiet øst for Storebælt sigtet 57 for at mødes i strid med loven.

Flere steder i landet har politiet natten mellem lørdag og søndag måttet afbryde arrangementer, hvor der var forsamlet flere personer end de fem, der for tiden er tilladt.

En rundringning søndag morgen viser, at mindst 57 personer er blevet sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet. I alle tilfældene er overtrædelserne sket øst for Storebælt.

I København har politiet sigtet 31 personer, der var samlet i en forening på Provstevej. Det fortæller vagtchef Michael Andersen ved Københavns Politi.

Nordsjællands Politi har sigtet ni personer, der var samlet til en fest i Birkerød. Og i Odsherred endte en privat sammenkomst i et klublokale også med sigtelser til de 17 personer, der var til stede.

Hos Københavns Vestegns Politi lyder meldingen søndag morgen, at der ikke er sigtet nogen for at være for mange samlet.

Heller ingen af politikredsene på Bornholm, Fyn eller Jylland melder om sigtelser i forbindelse med forsamlingsforbuddet.

Hos Østjyllands Politi har man dog opløst en forsamling på 14 personer i Aarhus, og der vil i løbet af søndagen blive taget stilling til, hvorvidt der skal rejses sigtelser i sagen.

De 57 sigtede personer kan nu se frem til at modtage en bøde på 2500 kroner hver for at have overtrådt forsamlingsforbuddet.

Det midlertidige forsamlingsloft er indført for at mindske spredningen af smitte med coronavirus.

Det betyder, at det som udgangspunkt er ulovligt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, hvor der er flere end fem personer til stede. Forbuddet gælder ikke i private hjem.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce