Annonce
Sport

Mikkel Hansens far kan også: Politiefterforskeren Flemming med det knaldhårde løbeskud

Flemming Hansen har været i politiet siden 1983. - Det er et job jeg kan lide. Men det er klart, at der på et tidspunkt vil komme tanker om pension. Men jeg er stadig glad for mit job, understreger den 60-årige politimand overfor Helsingør Dagblad. Foto: Torben Sørensen.
- Der er ikke fokus nok på de gamle værdier som kammeratskab og godt samvær omkring sporten. Det er hele tiden ”hvad er der i det for mig?” Men det skal være sjovt at spille håndbold ellers er det intet værd, siger Flemming Hansen, der fylder 60 år torsdag.

FØDSELSDAG: Politiefterforsker Flemming Hansen fra Helsingør fylder 60 år torsdag den 22. april. Den rolige og eftertænksomme politimand arbejder hos Nordsjællands Politi, men selv blandt de mest ulydige helsingoranere vil de fleste formentlig kende ham bedst som håndboldspiller i både HIF og på det danske landshold - og som Mikkel Hansens far.

Som helt ung begyndte Flemming Hansen en håndboldkarriere i den lille klub Hammelev IF. Siden skiftede han til Grenaa IF, inden han blev en af de bærende kræfter på mesterholdet her i Helsingør, der dengang lå højt i landets bedste række.
Det var dengang der var totalt udsolgt i Helsingør Hallen til alle hjemmekampe. Flemming Hansen var blandt andet med til at vinde DM i Århus i 1983 og det var via HIF, at han fik sit gennembrud som mangeårig landsholdsspiller. Flemming Hansen var med til at præge håndboldsporten i både 1970'erne, 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne.

Fra sin landsholdsdebut i juni 1984 og frem til marts 1992 spillede han ialt 120 A-landskampe for Danmark. Det blev også til 240 mål på landsholdet. Og i 1984 var Flemming Hansen med Danmark til de olympiske sommerlege i Los Angeles uden dog at få en rolle på holdet.

Annonce

Den rå og grove tone kan ødelægge kammeratskabet

- En karriere som håndboldspiller dengang og nu, er markant forskellige, siger han til Helsingør Dagblad. - Jeg husker både selve spillet og rammerne omkring sporten generelt helt anderledes dengang sammenlignet med i dag. I dag er det ofte de forskellige sociale medier, der spiller ind med ekstra rå og grove kommentarer om den enkelte spillers eller holdets indsats. Det er noget der hurtigt ødelægger eller nærmest slagter en spiller - og det sker fra de yngste årgange og opefter, siger Flemming Hansen.
- Der er ikke fokus nok på de gamle værdier som kammeratskab og godt samvær omkring sporten. Det er hele tiden ”hvad er der i det for mig?” Men det skal være sjovt at spille håndbold ellers er det intet værd. Og jeg misunder ikke de unge i dag. Det er hårdt at være ung i dag, siger Flemming Hansen. - I dag er målet med at spille langt hen ad vejen at blive fuldtids håndboldspiller. Sådan tænker både unge og lidt ældre spillere. I min ungdom var der ingen professionelle spillere. Alle havde et ”rigtigt” job ved siden af sin håndbold. Det er en meget stor forskel fra i dag, understreger Flemming Hansen.


- Der er ikke fokus nok på de gamle værdier som kammeratskab og godt samvær omkring sporten. Det er hele tiden ”hvad er der i det for mig?” Men det skal være sjovt at spille håndbold ellers er det intet værd.

Flemming Hansen.


Annonce

I dag er håndbolden blevet et erhverv

- Den store forskel er, at sporten idag har udviklet sig til at være et erhverv. I min tid var også den mere ambitiøse håndbold noget man lavede samtidig med at passede et job eller en uddannelse 40 timer om ugen, slår Flemming Hansen fast.- Jeg spillede for eksempel i norske Stavanger fra 1988-1990, men selv om jeg fik noget for det, så havde jeg et job ved siden af hos Securitas. Det var ikke mit fulde levebrød, der skulle hentes ud af håndbolden.

Annonce

Håndbold og familie

Men at kombinere håndboldkarriere og familieliv har ofte været en udfordring. - Men min kone Helle spiller også selv håndbold, og hun har givet mig rum til at dyrke sporten, selv om det betød mange alenedage for hende hjemme.
- Og da vores børn kom til betød det selvfølgelig ekstra brikker til familie-puslespillet, hvor Helle skulle passe sit job – idag er hun skoleleder på Nygaard Skole for børn med autisme – og hun skulle så holde sammen på tropperne de aftener, dage og weekender, hvor jeg var på tur med HIF eller landsholdet. Jeg arbejdede selv i tre-holdsskift i politiet, og alene det at planlægge håndbold og politiarbejde var svært. Og når der var landskampe var jeg nemt væk omkring 80 dage om året. Og så med tre børn... Jo, Helle har løftet meget og har haft mange alenedage, konstaterer Flemming Hansen.

Annonce

Også lidt Mikkel

Det lå ikke i kortene, at Flemming og Helles søn Mikkel skulle få en håndboldkarriere, der skulle blive endnu større end Flemmings karriere. Men Mikkel Hansen var ofte med sin far i Helsingør Hallen, og han fangede interessen for spillet og begyndte selv i klubben. Og da Mikkel stadig var blot en lille knægt, udså han sig sin far til sit idol.

- Da jeg var yngre, havde jeg min far som idol. Han var en stærk spiller - en meget, meget stærk mand med et kanongodt løbeskud, sagde Mikkel Hansen som 19-årig GOG-spiller. Mikkel var allerede da godt på vej til at gå i sin fars fodspor på landsholdet, og ovenikøbet på samme position - som venstre back.

Annonce

Familien står sammen

Flemming Hansen og hans hustru Helle har begge håndbold-baggrund. Og parrets tre børn Mette, Mikkel og Mie spiller alle håndbold. De er “vokset op og sammen” med forældrene i Helsingør Hallen, kan man sige.

Selv har Flemming stadig kontakt til en del af de gamle håndboldspillere fra HIF og fra landsholdet. Men i dag slapper han gerne af på grønne plæner med golf, og så er han og Helle begge glade for at rejse. De har ofte været på besøg i Barcelona og Paris, da Mikkel spillede for storholdene der.

Mette er idag advokat, og Mie er journalist. Og Mikkel, ja er som bekendt gået hen og blevet verdens bedste håndboldspiller. Og så er han endda fra den by, der har halvdelen af æren for opfindelsen af håndboldspillet.
Familien er gået ind i Mikkels profilerede arbejde mod mobning inden for sporten. De hjælper ham i forbindelse med de camps om mobning han stiller op ved turneer til haller landet over.

Annonce

Italiensk afslapning

Når familien skal slappe af, sker det gerne samlet. Italien står højt på listen over feriemål og familien har ofte lejet et større hus i Toscana med plads til alle, og så holdt fælles ferier der.
Et hurtigt spørgsmål til fødselaren og politimanden som afslutning skal lyde: Læser du krimier og ser du krimifilm?
Hvortil efterforskeren svarer: - Jeg elsker at se og læse Beck, og jeg læser også gerne noget fra Afd. Q, men filmatiseringerne af dem bryder jeg mig ikke om, lyder det straks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce