Annonce
Helsingør

Politiet kender våbenejers identitet - men han er stadig på fri fod

Det var en succes for politiet, da det foretog ransagning af et hus her på Gefionsvej for snart to uger siden. Men indehaveren af de farlige våben, der blev fundet i hjemmet, er stadig på fri fod. Foto: André Klein
Indehaveren af flere farlige våben blev opfordret til at melde sig selv, fordi politiet kender ham, men manden er stadig ikke pågrebet.
Annonce

Helsingør: Halvanden uge efter at politiet slog til mod en villa på Gefionsvej i Helsingør for at beslaglægge flere skjulte pistoler og en del sprængstoffer, er indehaveren af de ulovlige våben stadig på fri fod.

Vel at mærke på trods af, at politiet ved, hvem han er. Den mistænkte kunne lige så godt melde sig selv, lød udmeldingen fra vagtchefen den pågældende weekend.

Redaktionen har spurgt Nordsjællands Politi, hvorfor sagen ikke er fulgt op af en anholdelse, og avisen har samtidig bedt om svar på, hvorfor der ikke er udsendt et signalement af den efterlyste.

Annonce

Har ikke truffet ham

Fra pressesektionen i politiet lyder det kortfattede svar: Sagen er fortsat under efterforskning, og den pågældende er stadig efterlyst, da han ikke har meldt sig selv, og det endnu ikke er lykkedes os at træffe ham.


Det er endnu ikke lykkedes os at træffe ham.

Nordsjællands Politi


Avisen har også spurgt, hvorfor politiet ikke udsender et signalement af våbenindehaveren, men det er der ikke kommet svar på.

Under ransagning af hjemmet på Gefionsvej, hvor der viste sig at være rigtig mange mennesker tilmeldt, fik Nordsjællands Politi assistance af sprængstofshunde fra Københavns Politi. Det  lykkedes ved fælles indsats at finde frem til de tre pistoler og ammunitionen.

Sådan straffes overtædelser af våbenloven

Besiddelse af skydevåben vil typisk blive straffet med fængsel. Straffelovens § 192 a er en af de få bestemmelser i dansk straffelovgivning, som indeholder en såkaldt minimumsstraf.

Hvis et skydevåben besiddes under særligt skærpende omstændigheder, og forholdet derfor er omfattet af straffelovens § 192 a, så er straffen fra to til otte års fængsel. Er der derimod tale om, at forholdet alene er omfattet af våbenloven, så er straffen som udgangspunkt fængsel i 4-6 måneder. Det er udgangspunktet, at straffen er ubetinget således, at den dømte altså skal afsone straffen. I visse tilfælde kan der argumenteres for en betinget dom med vilkår om samfundstjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce