Annonce
Helsingør

Politiker om støtte til skralde-kunst: »Spild af penge«

Foto: Tina Freving-Pedersen
Annonce

HELSINGØR: Er der fornuft i at bruge Helsingør-borgernes skattekroner på at få produceret små kunstværker, der forestiller affald som cigaretpakker, kaffebægre og øldåser, som så skal sættes op på bænke og lignende for at minde folk om, at det er en god idé at bruge skraldespanden?

Dansk Folkeparti i Helsingør mener det ikke, mens eksempelvis De Konservative med borgmester Benedikte Kiær i spidsen og Socialdemokratiet er tilhængere af idéen.

Forleden nikkede flertallet i Helsingør Byråds økonomiudvalg ja til fordelingen af over 4,5 millioner kroner til de kommende års udvikling af byrum, som det hedder. Pengene bruges til en lang række ting som blandt andet skiltning i Helsingørs indre by, tilskud til en bådsauna i Helsingør Nordhavn, bedre tilgængelighed i Espergærde og meget andet.

Langt størstedelen af projekterne kunne politikerne sagtens enes om. Men et projekt til 70.000 kroner delte vandene - Project Elsinore. Hvor en lokal kunstner skal nemlig lave et antal små kunstværker, som ligner affald.

- Det er jo noget pjat og spild af borgernes penge. Det her projekt vil ikke har nogen som helst virkning overhovedet. Vi skal ikke give penge til bras. Og det her er god, gammeldags bras.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce