Annonce
Erhverv

Politikere om stigning i konkurser: - Vi mangler svenskerne

Et enigt byråd besluttede blandt andet at udskyde betalingen af dækningsafgiften som corona-hjælp til lokale virksomheder. Foto: Torben Sørensen
Mange lokale erhvervsdrivende gik nedenom og hjem i 2020. Som modsvar foreslår borgmester Benedikte Kiær at sænke eller fjerne dækningsafgiften i kommunen.
Annonce

ERHVERV: Coronavirussen kvæler lokale virksomheder. Det står klart efter 2020, som resulterede i, at 51 lokale erhvervsdrivende måtte erklære deres virksomheder konkurs.

Det svarer til en årlig stigning på 28 procent, og det står i kontrast til, hvordan det forholder sig i naboområderne. I Region Hovedstaden blev antallet af konkurser således næsten halveret i fjor.


Vi kan hjælpe virksomhederne direkte på deres omkostninger ved at reducere og på sigt helt fjerne dækningsafgiften.

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune


Annonce

Dækningsafgift

- Man kan se på nogle af de virksomhedstyper, der gik konkurs, at de er afhængige af indtægter fra blandt andet turister, og når de udebliver, så er det svært at holde virksomheden kørende, forklarer borgmester Benedikte Kiær med henblik på, at Helsingør Kommune er hårdere ramt end andre.

- I den her svære tid havde vi forventet flere konkurser, men det gør dem ikke mindre ærgerlige, tilføjer hun.

Borgmesteren forklarer, at kommunen i det seneste år implementerede en lang række tiltag, der skulle hjælpe de mange hårdtpressede virksomheder. Heriblandt at udskyde sidste års betaling af dækningsafgiften, der er en særskat på erhvervsejendomme.

Også fremadrettet foreslår hun at justere på dækningsafgiften for på den måde at ændre den opadgående konkurs-kurve.

- Det kan hjælpe virksomhederne direkte på deres omkostninger ved at reducere og på sigt helt fjerne dækningsafgiften, forklarer hun.

Annonce

Livsværk

Hos Radikale Venstres byrådsmedlem Christian Holm Donatzky, der er formand for by-, plan- og miljøudvalget, vækker statistikken også ærgrelse

- Jeg er selv selvstændig og ved, at det ofte er ens livsværk eller noget, man virkelig brænder for, der går i vasken, siger han.

Han mener også, at de manglende turister fra blandt andet Sverige er en oplagt del af forklaringen på, hvorfor Helsingør Kommune er hårdt ramt på blandt andet engros- og detailhandlen.

Hjælpepakkerne, forklarer Christian Holm Donatzky, er et statsligt ansvar. Han peger i stedet på rådgivning som værktøj til at ændre på kurven.

- I samarbejde med Erhvervshus Hovedstaden, som står for erhvervsrådgivningen i kommunen, skal vi sørge for at være klar med den bedste rådgivning til lokale virksomheder, forklarer Radikale Venstres byrådsmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce