Annonce
Danmark

Politikernes påstande er uden belæg. Syrien er ikke sikkert

Svend Løbner

Debat: Det Syriske Netværk for Menneskerettigheder dokumenterer tusindvis af drab efter tortur – de fleste begået af det syriske regime. Hvordan kan danske politikere så påstå, at Syrien er sikkert?

Vi hører det jævnligt fra Tesfaye, Stoklund og Knuth: Syrien er sikkert. Derfor skal syriske flygtninge rejse hjem. Men det er en påstand uden belæg, viser det sig.

Det anerkendte Syriske Netværk for Menneskerettigheder (SNHR) kan med informanter over hele Syrien dokumentere, at det syriske regime fængsler, torterer og dræber sine modstandere.

Annonce

Den 2. august blev seks personer anholdt uden sigtelse i byen Daraa. En af dem en politimand, der tillod sig at tage sin afsked fra det brutale styres politikorps.

Han bliver nok ikke løsladt foreløbig. 85 procent af alle dem, der bliver taget til fange af det syriske regime, ”forsvinder” sporløst. Lige nu drejer det sig om mindst 131.178 personer. Det syriske regime renser ud blandt sine egne borgere. Enhver, der siger eller gør noget, der kan tolkes som illoyalitet, risikerer at regeringens militser pludselig tropper op på deres adresse, tager dem til fange og anbringer dem i Assads mørke torturkældre.

Blot i juli blev 129 civile dræbt af det syriske regime eller dets tilknyttede militser – heraf 44 børn, 17 kvinder og 10 personer som følge af tortur. Første halvår af 2021 blev 723 civile dræbt af partnerne i konflikten – de allerfleste af det syriske regime. Blandt de dræbte er 145 børn og 79 kvinder.

Siden borgerkrigen startede for 10 år siden er – hold nu godt fast - 14.537 personer døde under tortur i den syriske borgerkrig. Langt størstedelen af ofrene er dræbt af syriske regeringsstyrker. Blandt dem, der er torturerede til døde, er 180 børn og 92 kvinder. Det er alt sammen dokumenteret af SNHR, der er anerkendt som troværdig kilde af både FN, Amnesty og Human Rights Watch.


Siden borgerkrigen startede for 10 år siden er 14.537 personer døde under tortur i den syriske borgerkrig.


Er disse oplysninger gået regeringen og dens støttepartier forbi? Eller vælger de bevidst at se bort fra de chokerende tal? Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at påstande skal underbygges af belæg. Ellers holder de ikke.

Påstanden om, at Syrien er sikkert nok til, at syriske flygtninge kan vende tilbage, er taget ud af den blå luft. Belægget – gentagne rapporter fra Det Syriske Netværk for Menneskerettigheder – viser det stik modsatte: Syrien er ikke sikkert. Slet ikke for flygtninge, hvis flugt af det syriske regime bekvemt kan tolkes som forræderi.

Assad og hans kumpaner skyr ingen midler. Når han kan tortere og dræbe selv børn for at beholde magten, kan ingen vide sig sikker. Det bør tages ad notam af danske politikere. Gå blot ind på SNHR.org og tjek dokumentationen. Og giv så alle syriske flygtninge opholdstilladelse i Danmark.

Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Lykkelig Benedikte Kiær: - Jeg er meget glad og meget stolt

Helsingør For abonnenter

Til grin i kold corona-kø: Derfor afviste testcenter de ventende

Sport

Bliver i bunden efter nederlag: - Vi har ikke tid til at ærgre os

Sport For abonnenter

Analyse: Derfor er FC Helsingør julemestre i 1. division

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Helsingør For abonnenter

Beboere i omstridt nabolag ånder lettet op efter fjernet ghettostempel: 'Vores rygte har taget skade'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Danmark

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Sport

Se her, Helsingør: Det betaler Fredericia for et lynbygget Superliga-stadion

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Helsingør

Alle gode gange tre for Kiær: Konservativ borgmester fik kæden om halsen igen

Helsingør For abonnenter

76-årige Svend med sklerose føler sig svigtet af hjemmeplejen: - De bryder i gråd i mit hjem

Helsingør

Maria Montell skældte ud på vaccinemodstandere: Så fik hun over 2000 kommentarer

Annonce