Annonce
Nordsjælland

Polly på sidste skoledag: Det er bare fedt at blive fejret

- Det er noget, vi har set frem til. Det betyder rigtig meget, fortæller Polly Hummeland, som glæder sig til at fejre sidste skoledag. Foto: Torben Sørensen
Det vigtigste er, at der er mulighed for at blive fejret og ikke så meget, hvordan det foregår. Det mener 16-årige Polly Hummeland, som går i 9. klasse på Hellebækskolen.
Annonce
HELLEBÆK: Polly Hummeland afventer sammen med de øvrige 9. klasses-elever her og nu rammerne for, hvordan sidste skoledag skal fejres. Men det spolerer ikke glæden.
- Vi glæder os alle sammen til sidste skoledag. Det er noget, vi har set frem til. Det betyder rigtig meget. Jeg synes bare, at det er fedt, at vi bliver fejret, også selv om det ikke bliver helt, som det plejer, siger Polly Hummeland.
Annonce

Taget med på råd

Hun fortæller, at eleverne selv er kommet med forslag til sidste skoledag.
- Skolen gør det bedste, de kan for at vi får en god afslutning. Og de har også taget os med på råd. Det er vi rigtig glade for, siger Polly Hummeland.
Udover selve fejringen på skolen, hvor eleverne vil møde udklædte op, så er der også på forhånd lavet aftale om tage ind på Bakken. - Vi tager alle sammen ind i Dyrehaven. Det har vi aftalt, siger Polly Hummelland.
Polly Hummeland er aktiv i skolens elevråd, hvor hun er formand. Hun fortæller, at nedlukningen af skolen, som betød, at hun og hendes klassekammerater blev undervist hjemmefra i mere end to måneder betød, at hun kastede sig over nogle ting, hun godt kunne tænke sig at lære.
- Jeg forsøgte at gå positivt ind i det. Jeg har haft lyst til at lære spansk og downloadede en sprog-app og fandt en god spanskserie på tv. Jeg er også begyndt at spille guitar lidt. Og så har jeg malet meget mere. Det er helt fantastisk at sidde med musik i ørerene og male samtidig, siger Polly Hummeland.
Annonce

Glad for at se kammeraterne

Hun fortæller, at de sidste uger hjemme, inden eleverne fik lov til at komme tilbage i skole, var det svært at holde humøret oppe.
- Det var lidt en deprimerende periode. Men til sidst var det også lige før, man vænnede sig til det, fortæller Polly Hummeland, som under hele perioden mødtes med nogle veninder for at holde det sociale lidt vedlige.
Dagen hvor hun genså klassekammeraterne var en festdag. - Jeg blev rigtig glad for at se mine klassekammerater. Det var fantastisk, siger Polly Hummeland.
Hun glæder sig til at slippe folkeskolen og komme i gang med en ungdomsuddannelse. Men hun er også lidt nervøs for om nedlukningen betyder, at hun og hendes kammerater har helt de samme forudsætninger, som andre årgange.
- Selv om vi er blevet undervist derhjemme, så har det ikke været muligt på samme måde som i skolen. Og jeg kan godt være lidt bekymret for, om gymnasierne tager højde for 9. årgang og de meget anderledes undervisningsvilkår vi har haft, siger Polly Hummeland. Selv har hun en drøm om engang at komme til at arbejde med politik.
- Jeg vil gerne ind i politik. Jeg kan godt lide at have medindflydelse, siger Polly Hummeland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce