Annonce
Nordsjælland

Pop Up på den fede måde i Hornbæk

Brit Fugmann og Janne Montell i den hyggelige Pop Up-butik i gildesalen på Ørbjerggaard.
Bæredygtighed, økologi og overskud er alle tre ord, der rammer bullseye i tidens trendskive. Derfor er det ikke så sært, at Pop Up-butikken på Ørbjerggaard ved Hornbæk har været flittigt besøgt henover sommeren med sit udbud af varer fra danske designere, kunstnere og virksomheder.
Annonce

Hornbæk: Man føler sig hurtigt hjemme i den smukt restaurerede gildesal på gården på Plejeltvej, hvor de to initiativtagere til Pop Up-butikken, Brit Fugmann og Janne Montell, har forvandlet lokalet med et lækkert og varieret udvalg af brugskunst, designertøj- og sko, smykker og vin. Ja, selv cykler og kosmetik er blandt de mange tilbud.

- Ideen har været, at lave en butik med bæredygtige ting, hvor der også er en lidt dybere tanke bag forbruget. Køber man for eksempel en af bfair-cyklerne, støtter man et barn med et års skolegang i Bangladesh. Eller hvis man køber en Mission Gin fra Holte Vinlager, støtter man de danske veteraner, fortæller Brit Fugmann.


Ideen har været, at lave en butik med bæredygtige ting, hvor der også er en lidt dybere tanke bag forbruget.

Brit Fugmann


Butikken har også haft som mål at hjælpe erhvervsdrivende, der mister indtægt her midt i coronatiden på grund af svigtende turisme.

- Det virker faktisk som om, folk er blevet mere tilbøjelige til at hjælpe i denne tid, hvor vi ikke skal på ferier og festivaler og alt sådan noget. Folk rykker tættere sammen om de ting, som måske føles endnu vigtigere nu i lyset af krisen, som økologi, bæredygtighed og fællesskab. Man er måske mere bevidste om, hvor ting kommer fra, og hvordan de bliver fremstillet, siger Brit Fugmann.

Pop Up i Hornbæk

  • Hvad: Bæredygtig brugskunst, tøj, smykker, sko, vin, cykler, kosmetik.
  • Hvor: Ørbjerggaard på Plejeltvej 24, tæt på Hornbæk.
  • Hvornår: Hver dag fra kl. 11 til 18 - sidste dage i weekenden.
  • Lørdag 1. august: Stor afslutnings-event med konkurrencer mellem kl. 15 og 17, vinsmagning og auktion over cykel fra bfair.

Projektet, der startede op i slutningen af juni, var ellers ved at lide en tidlig død, fordi man ”ikke bare lige” kan åbne en butik i en landzone.

- Heldigvis har vi mødt stor velvilje og forståelse fra kommunen, som speedede op for ekspeditionen. Mod normalt fem-seks uger blev vi godkendt på 14 dage, så det var en kæmpe hjælp, siger Janne Montell, som ejer Ørbjerggaard sammen med sin mand.

Annonce

Stor finale

Alt godt får som bekendt en ende, og lørdag lukker Pop Up-butikken med et brag. Mellem klokken 15 og 17 vil der være konkurrencer, vinsmagning, auktion og meget mere. Der vil blive trukket lod om præmier for over 5.000 kroner, så det vil være en oplagt udflugt i weekenden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce