Annonce
Helsingør

Populær og afholdt Irma-købmand: Sådan siger han farvel efter sin fyring

Stig Christensen  ( til venstre) tiltrådte som butikschef i den nye Irma i Humlebæk for 18 år siden, hvor dette billede er taget. Foto: Lars Johannessen.
- Jeg vil gerne tage ordentlig afsked med alle vores dejlige kunder, siger Stig Christensen. Efter ejer-koncernen Coop fyrede ham forleden, er den halve by gået på barrikaderne. Det er første gang, den snart 58-årige butikschef står uden job.
Annonce

ERHVERV:  Der er en afdæmpet stemning i butikken denne lørdag morgen, hvor chokket over fyringen af Humlebæks populære og afholdte butikschef i Irma, Stig Christensen,  hænger over alt.

Den snart 58-årige butikschef er i huset. Efter den chokerende meddelelse, overbragt af en delegation fra ejer-koncernen Coopss hovedkvarter torsdag, vil Stig Christensen de næste par dage sørge for at tage personligt afsked med alle sine mange stamkunder. Derfor er han mødt op i dag. Og kunder på stribe begynder langsomt at sive ind i butikken. Det er rygtedes, at chefen er her, selv om han nu er fritstillet.


Jeg er afklaret, og nu er jeg her for at aflevere "min" forretning på bedste måde. Jeg er et ordentligt menneske, og så er det sådan her, man gør det. Ken ( Stigs afløser) skal jo også have en chance for at sætte sig ind i det her, så det ikke bliver sværere for ham end nødvendigt.

Stig Christensen, butikschef gennem 18 år i Irma i Humlebæk.


Annonce

Ken var læremesteren

- Jeg vil gerne sige ordentlig farvel til alle. Derfor er jeg her de næste par dage. Og så vil jeg gerne sætte den nye butikschef, Ken Hansen, godt ind i tingene. Vi kender hinanden rigtig godt, ja, nærmest som personlige venner. Det var nemlig Ken, der lærte mig op for snart 38 år siden, da jeg begyndte i Irma. Han har intet at gøre med, at jeg er blevet fyret, og at han skal overtage mit job her, siger Stig Christensen.

Ken Hansen kommer fra en stilling som butikschef for Irma på Jægersborg Allé i Charlottenlund.

Irma Humlebæk 2002. Foto: Lars Johannessen.

Efter aftale med koncernen vil han ikke udtale sig om forløbet eller andre forhold, der berører hans stilling, ansættelse og nu afskedigelse.


Jeg ved ikke, hvad jeg skal efter det her. Men mon ikke der er noget til mig derude. Det er under alle omstændigheder en helt ny situation for mig, det her. Jeg har aldrig prøvet at stå uden arbejde i mit snart 58-årige liv,

Stig Christensen, butikschef i Irma Humlebæk gennem 18 år.


- Jeg er afklaret, og nu er jeg her for at aflevere "min" forretning på bedste måde.  Jeg er et ordentligt menneske, og så er det sådan her, man gør det.  Ken ( Stigs afløser) skal jo også have en chance for at sætte sig ind i det her, så det ikke bliver sværere for ham end nødvendigt.

Stig Christensen har været ansat i Irma i 38 år. 30 af dem som chef. Og I Irma har han været butikschef i 18 år. Han var nemlig med til at åbne den dengang splinternye butik i Humlebækcentrets dengang nyopførte del.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal efter det her. Men mon ikke der er noget til mig derude.  Det er under alle omstændigheder en helt ny situation for mig, det her. Jeg har aldrig prøvet at stå uden arbejde i mit snart 58-årige liv, siger Stig Christensen.

Annonce

Rokade i koncernen

Efter nyheden om, at den vellidte og populære Irma-købmand i Humlebæk er blevet fyret,  er den halve by i Humlebæk gået på barrikaderne. På de sociale medier kan man se, at folk er rasende over Coops beslutning. En underskriftindsamling er i gang, og der har været røster fremme om en demonstration foran Irma søndag.

Som Coops informationsdirektør Jens Juul Nielsen har oplyst til Helsingør Dagblad, stopper Stig Christensen som led i en større rokade i koncernen, hvor flere enten er blevet afskediget eller forflyttet. Også en række stillinger i koncernens hovedkvarter er berørt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce