Annonce
Kultur

Populær tv serie kan slet ikke stoppeSommerdahl får også en tredje sæson

Den populære krimiserie Sommerdahl får også en tredje sæson. Foto: TV2
Optagelser til den populære krimiserie på TV2 Charlie begynder i næste uge

Det er lidt en offentlig hemmelighed - i hvert fald for mange helsingoranere. Men TV2 er altså på vej med endnu en sæson med krimiserien Sommerdahl med populære Peter Mygind i hovedrollen og Helsingør som verdens smukkeste krimikulisse.

Det ved mange allerede, fordi de har fået en seddel ind ad brevsprækken, hvor produktionsselskabet bag serien søger såkaldte locations – altså huse og steder (også private), hvor serien kan optages. Men nu bekræfter TV2, at der er gang i endnu en sæson med Sommerdahl, som i sin anden sæson flere gange har trukket mere end 700.000 seere til skærmen.

Rekorden lyder helt præscis på 709.000 tv-kiggere, som ville se Peter Mygind som Dan Sommerdahl med hang til hygge på Helsingør Nordhavn og evigt rod i sit ægteskab kaste sig over nye mordgåder. Sidste afsnit af anden sæson blev vist i søndags, men blev altså fulgt op med det galde budskab, at optagelserne på sæson tre går i gang i Helsingør og omegn allerede midt i næste måned.

Annonce

Klar til nye mordgåder

- Vi er glade for, at så mange seere søndag efter søndag har haft lyst til at følge Dan, Flemming og Marianne i både efterforskningsarbejdet på politistationen og på den private front, hvor deres relation i høj grad blev sat på prøve i denne sæson. Derfor glæder vi os til at vi optage en ny sæson, som vi kan præsentere for seerne næste år. Det er endnu for tidligt at løfte sløret for handlingen, men jeg kan fortælle, at vi fortsat befinder os i smukke Helsingør, hvor nye mordgåder skal opklares, og hvor vi skal følge udviklingen i forholdet mellem vores tre hovedpersoner, siger TV 2s executive producer på ‘Sommerdahl’, Pernille Bech Christensen.

Sæson to af ’Sommerdahl’ sluttede med stor krise mellem vennerne og kollegerne Flemming (spillet af André Babikian) og Dan (spillet af Peter Mygind), så det var noget af en cliffhanger, seerne blev efterladt med.

Annonce

Mange positive reaktioner fra Danmark og udlandet

Skuespiller Peter Mygind, der har hovedrollen som efterforsker Dan Sommerdahl, glæder sig over at skulle i gang med tredje sæson af ’Sommerdahl’.

-  Det er fantastisk. Det er ikke sket så mange gange i mit liv, at jeg har prøvet at lave en tredje sæson af en tv-serie, hvilket jo er et tegn på, at ’Sommerdahl’ går godt, og at seerne kan lide den, siger Peter Mygind, der har fået mange positive reaktioner på de første sæsoner:

- Jeg er overvældet over, hvad folk skriver til mig på Facebook og Instagram. Det er både danskere, tyskere, nordmænd, svenskere og hollændere, der i den grad har taget serien og karaktererne til sig. Det et er meget, meget rørende. De skriver eksempelvis ”Dan må ikke gå fra Marianne”, eller ”Hvad har Dan nu gang i?” Forleden skrev en nordmand, at han var så glad for mit skuespil, at han vil stille sin hytte på fjeldet i Norge til rådighed når som helst, fordi han ville give lidt tilbage af det, jeg havde givet ham på tv.

Anden sæson af ’Sommerdahl’ sluttede ganske dramatisk med, at Dan Sommerdahl mistede sin mor, og at han blev både vred og såret, da han opdagede, at hans bedste ven Flemming i mange år har været hemmeligt forelsket i Dans kone, Marianne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce