Annonce
Debat

Vi ser det, når vi tror det: - Præmissen for samtalen kan koges ned til tid, rummelighed og dialog

Marius Aggerholm.Privatfoto

Med hånden på mit unge ideologiske hjerte skal jeg da blankt erkende, at jeg som udgangspunkt helt klart havde den holdning, at nedlukningen af minkbranchen var en kæmpe gevinst for Danmark. Det betød, vi ikke længere skulle understøtte en branche, der efter min mening, var dyrplageri. Mink med naturlige habitater på flere kvadratkilometer kan ikke trives i små metalbure, og Danmarks minimale natur belastes yderligere, når mink i forsøg på at undslippe deres stressende bure slipper fri, og derefter terroriserer deres lokale natur da mink ikke oprindeligt hører til i vores natur... og jeg kan blive ved... MEN...

I foråret inviterede Helsingør Dagblad mig til at have en samtale med nu tidligere minkavler Søren Kargo. Præmissen for samtalen kan koges ned til tid, rummelighed og dialog. I modsætning til sociale medier og de gulbjælkede-medier hvor ens budskab skal koges ned til sin simpleste form, og går fra et argument til et angreb, så var der i denne debat tid til ikke bare at argumentere for egen sag, men også at forstå modparten.

Der var tid til at høre smerten i Sørens stemme, når han snakkede om hvordan aflivningen af minkene påvirkede ham og hans familie. Ja... faktisk stod han nu som mig og skulle finde noget helt nyt at lave. Forskellen på ham og mig er så bare, at jeg er en fri 20-årig student fra Helsingør Gymnasium, og han står med en familie han hver dag skal sørge for får mad i maven og tøj på kroppen.

Annonce


Og sidst ser jeg på mig selv og lover mig selv, at den enorme gevinst ved at mødes i dialogen, og ikke mindst i konflikten, skal jeg aldrig glemme.

Marius Aggerholm


Som politisk aktiv er man selvfølgelig godt klar over, at politik har konsekvenser. Men hvor ofte tager vi ud og ser dem i øjnene, som skal se konsekvenserne af vores politik i øjnene? Jeg kigger til højre og spørger mig selv, hvor tit har man set Pernille Vermund oprigtigt snakke (og ikke bare skændes) med de brune danskere hun så tit skælder ud på og vil sende hjem til diktatur, bomber og ødelæggelse? På samme måde kan jeg se til venstre og spørge om klimademonstranterne gør nok for at møde dem der arbejder i lufthavnen eller på olieplatformen, og høre om hvad der ville ske, hvis de lukkede i morgen som demonstranterne ønsker?

Og sidst ser jeg på mig selv og lover mig selv, at den enorme gevinst ved at mødes i dialogen, og ikke mindst i konflikten, skal jeg aldrig glemme. For selvfølgelig skal man forholde sig politisk til verden, og jeg har da heller ikke ændret holdning til problematikkerne ved minkavl. Men jeg blev utrolig bevidst om, vi i omstillingen til en bedre verden og grønnere kommune skal gribe alle dem, der mister deres levebrød og give dem muligheden for at vælge mellem andre nye bæredygtige jobs. Den indsigt blev kun mejslet fast i mig, fordi jeg satte min egen ideologiske stolthed på spil, og fik muligheden for at snakke med Søren.

Debatstafet i Helsingør Dagblad

Helsingør Dagblad vil gerne hylde det modige mennesker, der tør stå ved når de har ændret syn på en sag efter mødet med et andet synspunkt, fordi vi mener det kan være med til at styrke den demokratiske samtale.

Vi vil derfor den næste tid bringe et række indlæg, hvor lokale personligheder deler eksempler på, at de igennem dialogen med et andet menneske havde ændret mening.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Lokalradio under beskydning: Får stor bøde og trussel om lukning

Helsingør For abonnenter

Fritidshus steg 2,6 millioner på et år

Helsingør

Det endte godt: Farvel til Strien og ud til Laden

Helsingør

Radikale spidser: - Det er svært at se forskel på Kiær og Christoffersen

Hornbæk

Gasudslip i lokalt supermarked: Medarbejder kørt til tjek på sygehus

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Debat For abonnenter

Kommunalvalget bliver svært for Donatzky og hans radikale flok

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

FC Helsingør måtte nøjes med et point mod bundhold efter rædselsstart

Hornbæk For abonnenter

En havneudvidelse har skabt splid i Hornbæk: Nu er en løsning på vej

Debat

Debat: Jeg kritiserer ikke alle offentlige ansatte

Annonce