Annonce
Helsingør

Pres på Kattekøbing: Antallet af herreløse katte vokser

Sammen om arbejdet for og med katte i Kattekøbing i Nygård. Fra højre ses leder af organisationen Karin Simonsen, Stefanie Simonsen, Maria Heding og Doris Hansen, der selv gør et frivilligt stykke arbejde for herreløse katte i det Helsingør-kvarter, hvor hun bor. (Foto: Torben Sørensen)
Annonce

VILDE KATTE: Antallet af hjemløse katte eksploderer i Danmark. Ifølge tal fra Kattens Værn findes der nu omkring en halv million herreløse katte i hele landet. En udvikling, der tydeligt mærkes i Kattekøbing i Nygård.

På de knapt tre år, hvor Karin Simonsen har drevet katterefugiet og den private organisation Kattekøbing, Esrumvej 285 i Nygård, har hun modtaget omkring 200 hjemløse katte.

Der har været dyrlægeregninger for ca. 200.000 kroner og netop nu har både lederen og en af de frivillige hjælpere, Doris Hansen, Helsingør, private penge ude at svømme. 30 katte står samtidig på venteliste til at blive neutraliseret.

Nogle mennesker flytter og efterlader deres katte. Andre dør fra dem og ingen fodrer dem. Eller de bliver dumpet i en grøft eller andre forladte steder.

Katte-Karin, som Karin Simonsen bliver kaldt blandt katteelskere, sørger sammen med sin datter Stefanie Simonsen og den frivillige Maria Heding for, at kattene bliver gjort tamme og trygge og at de bliver neutraliseret, hvad enten det er han- eller hunkatte. De finder permanente hjem og plejefamilier til kattene og har et tæt samarbejde med en gruppe dyrlæger i Helsingør-området, hos hvem man opnår rabat som medlem af organisationen i Nygård.

- Vi får dagligt henvendelser fra folk, der har opdaget vilde eller herreløse katte. Der er et kæmpe behov for hjælp. Et behov, der hele tiden vokser. Folk ved ofte ikke, hvad de skal stille op, fortæller Karin Simonsen, der siger, at situationen er blevet værre efter Helsingør Kommune for knapt tre år siden besluttede at spare tilbud om assistance til herreløse katte bort.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce