Annonce
Klima

Pris for solcellepark: 200 millioner kroner

Arealet, som ønskes brugt til solcellepark, er i dag privatejet landbrugsjord. Det er lykkedes Forsyning Helsingør at indgå en aftale om planlægningsret med de konkrete lodsejere i området. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Forventningen er, at gigantisk solcellepark vil tjene sig selv ind på omkring 12 år.

MILJØ: Forsyning Helsingør har planer om at bygge en solcellepark på 50-60 hektar ved siden af Skibstrup Affaldscenter i Ålsgårde. Målet er at bidrage til den grønne omstilling og kommunens klimaplan.

Anlægsbudgettet for parken ligger mellem 180 og 220 millioner kroner. Det er dog forventningen, at investeringen vil tjene sig selv ind i løbet af 12 år, oplyser Forsyning Helsingør. Investeringen bliver langtidsholdbar ved, at anlægget har en forventet levetid på 30 år.


Annonce

Det nye forretningsområde skal være med til at dreje vores energiproduktion i en mere grøn og klimavenlig retning

Jacob Brønnum, administrerende direktør i Forsyning Helsingør.


I slutningen af maj måned godkendte Forsyning Helsingørs generalforsamling, at virksomheden kunne etablere et nyt forretningsområde for solenergi via selskabet Kronborg Solenergi A/S.

- Det nye forretningsområde skal være med til at dreje vores energiproduktion i en mere grøn og klimavenlig retning. Gennem fjernvarmesystemet og elnettet har vi et stort ansvar for den lokale grønne omstilling, siger Jacob Brønnum, administrerende direktør i Forsyning Helsingør.

Vil ‘sparke fossile brændstoffer på porten’

Derfor skal Forsyning Helsingør i højere grad “medvirke til at sparke fossile brændsler på porten og reducere CO2-udledningen”, siger han.

- Det er naturligt, at vi nu begynder at gøre idéerne om en solcellepark mere konkrete, siger Jacob Brønnum.

Administrerende direktør i Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum, ser på arealet, hvor solcelleparken skal ligge, i følgeskab med bestyrelsesformand Jens Bertram og næstformand Gitte Kondrup. Foto: Torben Sørensen

Hele projektet afhænger af, om kommunen laver en lokalplan for projektet, som byrådet og borgerne kan godkende. Alt tyder på, at der er politisk opbakning til solcelleparken.

Forsyning Helsingør vil invitere alle relevante parter og naboer til et informationsmøde.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce