Annonce
Helsingør

Prisen på el er eksploderet med 182 procent: Så mange tusinde kroner mister du om året

Den store stigning i elpriser skyldes blandt andet, at vejret ikke har været dårligt nok. Der har nemlig ikke været tilstrækkeligt med vind og blæst.

HELSINGØR: 182 procent.

Det er, hvad elpriserne er steget i Helsingør siden oktober sidste år, og det koster knaster for helsingoranerne. Det viser beregninger, Forsyning Helsingør har foretaget.

Ved den seneste måling kostede en kilowatt-time 65,75 øre uden moms. Til den pris beregner Forsyning Helsingør den fulde elafgift for helsingoranere til at være 10.650 kroner årligt inklusiv alle afgifter.

Annonce

Sammenligner man med de forventede udgifter ved begyndelsen af året, er der en stigning på godt og vel 2.000 kroner. Og det er vel at mærke, hvis du bor i det, Forsyning Helsingør beregner som et standardhus - et hus, som bruger 4.000 kilowatt-timer årligt.

Fem gode råd til el-kunder

Forsyning Helsingør råder borgere til følgende:

  1. Bed om tilbuddet på skrift. Tag dig god tid til at kigge tilbuddet igennem. Undersøg, hvor stort dit årlige elforbrug egentligt er, så du har noget at sammenligne tilbuddet med. Se også nærmere på de forskellige poster på elregningen, herunder hvor meget du betaler i abonnement til elhandleren – og hvor lang bindingsperioden er.
  2. Tjek altid et selskabs elpriser på www.elpris.dk. Her skal alle elpriser fremgå – herunder gebyrer, bindingsperioder etc. Husk at taste dit faktiske årlige elforbrug ind, så du får det mest realistiske billede af, hvilket produkt, der passer bedst til dig.
  3. Nogle selskaber tilbyder både variable priser og faste priser. De variable priser følger engrosmarkedsprisen på den nordiske elbørs og vil typisk være billigst for kunden over en længere periode. Vælger du en fast pris, vil du typisk i det lange løb komme til at betale en højere pris pr kWh, fordi sælger vil lægge et risikotillæg oven i prisen.
  4. Hvis du vælger et introduktionstilbud med en særligt lav fast pris i leveringsperioden, skal du også være opmærksom på, at prisen typisk vil stige herefter. Derfor bør du tjekke, hvad der sker efter den første leveringsperiode.
  5. Telefonsalg på el-området er ulovligt, ved mindre du på forhånd har givet samtykke til at blive ringet op. Forbrugerombudsmanden har politianmeldt flere virksomheder for ulovligt telefonsalg. Ofte påstår telefonsælgere, at der er givet samtykke, selvom dette ikke er korrekt. Hvis du er kommet til at give dit samtykke fx via deltagelse i en konkurrence på nettet, har du altid ret til at trække samtykket tilbage.

Vind og vejr

Rundt omkring i hele Europa bliver der luget ud i borgeres pengepunge, fordi elpriserne skyder i vejret. Det skyldes flere forskellige faktorer. Heriblandt, at vejret simpelthen ikke har været dårligt nok. Det oplyser Dansk Energi.

De skriver, at der har været unaturligt lidt nedbør, og at der af samme grund bliver produceret mindre el ved vandkraft. Det samme kan siges om blæsevejret, eller manglen på samme.

For 'den billige el', som vindmøllerne producerer, har der været betydeligt mindre af end normalt.

Er man storforbruger af el, eller vil man blot spare, hvor der spares kan, er der dog gode nyheder. For Ifølge Dansk Energi ser priserne langt om længe ud til at falde på den anden side af nytår. Og faktisk ser de ud til at falde yderligere i de kommende år.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Fuld mand i 60'erne lagde sig til at sove på vejen: Nægtede at flytte sig

Annonce