Annonce
Helsingør

Provst om coronabegrænsninger: Meget trist, men vi er på ingen måde sikre endnu

Domprovst Steffen Ravn Jørgensen forstår at personale og kirkegængere er frustreret over de nuværende regler, men mener også at man ikke skal tro, at man er igennem covid-krisen. Foto: Torben Sørensen / Kalabas.
Domprovst Steffen Ravn Jørgensen kan godt forstå den frustration, som kirkerne har over de nuværende regler. Men de giver desværre  mening i den nuværende situation.
Annonce

KIRKER: Der er gode grunde til, at kirkerne i øjeblikket må leve med nogle begrænsninger på grund af coronavirus. Det fastslår Steffen Ravn Jørgensen, der er domprovst for Helsingør Stift.

Steffen Ravn kan godt forstå at de nuværende regler giver frustrationer hos kirkens ansatte og i menighedsrådene.

- Det er klart, at det er en meget trist situation, når der ikke er plads til alle ved de kirkelige handlinger. Især i forbindelse med begravelser. Netop her har man et behov for at kunne være tæt på hinanden, siger han.

Annonce

Det er vilkårene

Domprovsten slår dog samtidig fast, at han ikke mener, at det kan være anderledes lige nu.

- Der er ikke mulighed for at gøre det anderledes. Det er de vilkår, som vi må leve under, og det er jo ikke anderledes end for eksempel museer, der også kun må lukke folk ind i hold, siger han.

Det er et partnerskab af Kirkeministeriet,  repræsentanter for biskopper og provster, Landsforeningen af Menighedsråd, folkekirkens uddannelsesinstitutioner og de faglige organisationer, der sammen vurderer, hvordan udviklingen skal være. Men det sker i samarbejde med Indenrigs- og Sundhedsministeriet, hvis anbefalinger man følger.

Og det grunden til at der ikke sker så meget, for lige nu har Sundhedsministeriet ikke ment, at der er nogen grund til at ændre på forholdene, og det respekterer Steffen Ravn Jørgensen.


Regeringen valgte at lukke Danmark ned, og det kan man mene om, hvad man vil. Men man kan også spørge: Hvad var der sket, hvis det ikke var blevet gjort.

Steffen Ravn Jørgenen


- Der er ingen, der ikke hellere end gerne ville åbne mere op, men vi er altså på ingen måde på den sikre side endnu, siger han. Han peger på, at det nu debatteres, om der skal indføres krav om mundbind i Danmark til efteråret, hvis der kommer en anden bølge af covid 19. Samtidig gør han opmærksom på at forholdene andre steder i verden også er skræmmende.

- Vi ser en meget grim udvikling, og hører samtidig om, at dem, der har haft covid 19 ikke bliver raske. Regeringen valgte at lukke Danmark ned, og det kan man mene om, hvad man vil. Men man kan også spørge: Hvad var der sket, hvis det ikke var blevet gjort, siger Steffen Ravn Jørgensen.

Annonce

Venter på Sundhedsministeriet

Kirkeminister Joy Mogensen er på ferie, og kan således ikke kommenterer sagen. Presserådgiver Simon Ankjær Andersen bekræfter dog, at man  afventer nye vurderinger fra Sundhedsministeriet, før man vil ændre for retningslinjerne for Folkekirken og andre trossamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce