Annonce
Helsingør

Rådet til unge, der føler sig alene: Overskrid jeres egne grænser

Alle er lidt på egen hånd, men man bør overvinde sig selv og tage kontakt til andre. Arkivfoto: Lars Johannessen.
Ræk ud til andre og tag en pause en gang imellem lyder rådet til unge, der har det svært med fjernundervisning.
Annonce

ENSOMHED: Det er ikke ofte, at man hører en studievejleder sige, at det er i orden at skippe en time, men det siger Louise Iversen i netop denne situation. Ikke fordi hun synes, at det er en god ting, men fordi det måske kan være det rigtige at gøre i enkelte situationer.

- De skal være modige og de skal sænke ambitionsniveauet, lyder det nemlig samstemmende fra Louise Iversen og Helle Danielsen, når de som studievejledere på Helsingør Gymnasium skal give gode råd til unge studerende, der kan føle sige lidt alene når det hele foregår gennem en skærm.

Annonce

Bange for at misse noget

- Der er en vis grad af FOMO, siger Helle Danielsen. FOMO står for Fear Of Missing Out, eller på dansk: Bange for at gå glip af noget. Det er fænomen, der bruges til at forklare afhængigheden af digitale medier. Man er simpelt hen bange for at blive glemt af de andre, hvis man ikke er på hele tiden.


Man tror at man selv er den eneste, der ikke har mange kammerater lige nu, men sådan er det ikke,

Louise Iversen, studievejleder


Det fænomen gælder også, når man pludselig har begrænset fysisk kontakt med andre.

- Man tror at man selv er den eneste, der ikke har mange kammerater lige nu, men sådan er det ikke, siger Louise Iversen. Hendes store anbefaling er at man selv gør noget.

- Når man føler sig alene, så kan det være meget grænseoverskridende at tager kontakt til andre, men det er det man skal gøre, man skal være modig siger hun.

Annonce

Forvent mindre af dig selv

Samtidig skal man nedsætte forventningerne til sig selv, både socialt og fagligt, anbefaler hun.

- Det er ok ikke at have så mange venner lige nu, og det er også ikke at man sænker det faglige niveau, for jeg forstår godt, at det kan være svært at holde gejsten siger hun. Det er i den sammenhæng at hun siger, at det kan være i orden at springe en time over, hvis man ikke kan overkomme det. Selv om det ikke skal foregå regelmæssigt.

Helle Danielsen peger også på at de faglige krav i forbindelse med fjernundervisningen efter al sandsynlig vil blive sat ned. Det er ikke realistisk, at man kan have det samme faglige niveau som ved normal undervisning, og derfor kan man godt sænke ambitionsniveauet lidt, peger de to studievejledere på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Taget på fersk gerning: Tre anholdt for tyveri mod varebiler

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Helsingør For abonnenter

Her er hundelufteren fra politiets billeder: - Jeg vil kunne genkende gerningsmanden i dag

Annonce