Annonce
Alarm 112

Rædsel i Sjølundsparken: 'Jeg har to kugler - en til dig og en til mig'

Politiets teknikere på vej hen til gerningsstedet i Sjølundsparken i Hellebæk. Foto: Lars Johannessen.
Den mand, som søndag aften blev anholdt efter at have truet sin kone med at skyde hende i deres fælles bolig i Hellebæk, er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han skal nu mentalundersøges.
Annonce

HELLEBÆK: Den 71-årige mand, som natten til mandag blev anholdt sit rækkehus i Sjølundsparken i Hellebæk, blev ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag i retten i Helsingør varetægtsfængslet til den 7. februar.

Han er sigtet for drabsforsøg på sin jævnaldrende hustru i parrets fælles bolig. Dommeren besluttede, at manden nu skal mentalundersøges. Den sigtede har udbedt sig betænkningstid med hensyn til, om han vil kære fængslingskendelsen.

Annonce

Trængt men fattet

Det var en slank, middelhøj mand iført cowboybukser og termovest, der blev ført ind i retten. I sin ene hånd knugede han et æble og i den anden holdt han en lille dunk kildevand. Den 71-årige virkede trængt, men fattet og indvilgede i at svare på anklagerens spørgsmål.

Men da efterforskningen stadig er i sin spæde begyndelse, begærede anklageren fra Nordsjællands Politi dørene til grundlovsforhøret lukket. Begæringen blev trods pressens protester imødekommet af dommeren. Derfor kan Helsingør Dagblad ikke orientere nærmere om hvad den 71-årige selv har forklaret om aftenens hændelser.

Annonce

Nægter sig skyldig

Han er fængslet på begrundet mistanke om, at han er skyldig i de sigtelser, politiet har rejst mod ham. Under grundlovsforhøret nægtede han sig skyldig i selve sigtelsen, men erkendte de faktiske omstændigheder, som de blev læst op af anklageren.


I sin ene hånd knugede han et æble, og i den anden holdt han en lille dunk kildevand

Fra Retten i Helsingør


Af sigtelsen fremgik det, at manden var gået ind i det rum, som hustruen befandt sig i med et skarpladt, dobbeltløbet jagtgevær. Idet han rettede geværet mod kvinden sagde han: "Jeg har to kugler i - en til dig og en til mig." Efter hvad Helsingør Dagblad erfarer så skulle det være sket efter at de to ægtefæller tidligere på aftenen af ukendte årsager var blevet uvenner.

Annonce

Løsnede to skarpe skud

Men kvinden reagerede resolut og slog geværløbene til siden, så hun ikke længere stod i skudlinjen. Umiddelbart efter lykkedes det hende også at vriste våbenet fra ham, men han nåede at løsne to skud fra geværet under tumulten.

Den idyllisk beliggende rækkehusenklave ved Hellebæk er ikke kendt for skyderier. Men søndag blev den stille aftenluft flænset af lyden fra to skud i et af husene. Heldigvis kom ingen mennesker til skade. Foto: Lars Johannessen.

Ingen af dem ramte kvinden,  som flygtede ud på stien foran det idyllisk beliggende rækkehus ved søen, hvor naboer blev alarmeret. Hun havde geværet og parrets hund med, mens manden blev tilbage i huset.

Der blev slået alarm til politiet, som sendte mandskab til stedet, blandt andet indtrængningshold. Der var frygt for, at den 71-årige havde flere våben i boligen, og politiet havde en forhandler med for at "tale ham ud".

Det lykkedes lidt senere og uden yderligere dramatik. Lidt efter midnat mandag blev han anholdt og kørt til politigården.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Sårbarhed på Kystbanen

Debat

Debat: Det er synd for dig. Og for mig

Annonce