Annonce
Helsingør

Raseret husvildebolig bliver minister-sag: - Helt gakgak

Den tidligere dyrlægebolig i krydset Hornbækvej og Helsingørsvej bliver nu taget op og ender på flere ministres bord. Foto: Torben Sørensen
Helsingør Kommune har krævet cirka 350.000 kroner af familie, som har smadret ejendom på Hornbækvej.

HELSINGØR: To ministre i den socialdemokratiske regering skal nu svare på spørgsmål i sagen om en større villa på Hornbækvej, som en problem-familie for 10 år siden fik stillet til rådighed af Helsingør Kommune og for nylig efterlod totalt raseret. Dansk Folkepartis folketingsgruppeformand Peter Skaarup har taget Helsingør-sagen op.

- Jeg har fulgt sagen. Det kan man næsten ikke undgå. Det er en fuldstændig vanvittig sag, hvor Helsingør Kommune tilsyneladende køber et hus til over to millioner kroner til en udenlandsk familie, der ødelægger huset og efterlader kommunen med en stor regning. Det virker på mig helt gakgak, og det må ikke gentage sig andre steder i landet, siger Skaarup.

Annonce

Dårligt behandlet

Som omtalt i Helsingør Dagblad handler Hornbækvej-sagen om en isoleret beliggende villa, som kommunen købte på en tvangsauktion og i 2010 renoverede og stillede til rådighed som lejebolig for en flygtninge-familie, der tidligere havde skabt problemer i et boligområde.

Sent i 2020 var familien fraflyttet, og villaen viste sig at være voldsomt misligholdt. ”Det er den dårligst behandlede lejebolig, jeg har set i min tid”, har Michael Christensen, chef for kommunens Center for Økonomi og Ejendommen sagt til Helsingør Dagblad.

Christensen har også oplyst, at beboerne ikke vil blive anmeldt til politiet for hærværk mod offentlig ejendom af kommunen, som dog via lejeloven vil forfølge eventuelle krav. Helsingør Kommunes kommunikationschef Martin Deichmann forklarer til Helsingør Dagblad, at kommunen kræver over 300.000 kroner i erstatning for den ødelagte ejendom af den nu fraflyttede familie.


Det er en fuldstændig vanvittig sag

Peter Skaarup, Dansk Folkeparti


Annonce

Misbruger tilliden

Skaarup har nu stillet spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup om netop en eventuel hærværksanmeldelse, og om den pågældende familie eventuelt kan udvises fra Danmark. Bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek er blevet spurgt af DF’eren, om ”det er normal praksis, når Helsingør kommune i 2010 køber og renoverer en villa på Hornbækvej 149 for over 2 millioner kroner til en udenlandsk familie?”

Peter Skaarup, familien har jo fået opholdstilladelse i Danmark, så hvorfor er det vigtigt, at familien er udenlandsk, spørger Helsingør Dagblad.

- Jamen, hvis familien havde boet i Danmark hele livet som danske statsborgere og har betalt skat og har været en del af velfærdssamfundet, så havde det været en anden situation for mig. Her taler vi om nogle, der skal være glade for vores gæstfrihed, men som misbruger tilliden, lyder DF-gruppeformandens svar.

Til Helsingør Dagblad forklarer Skaarup, at han har svært ved at vurdere, om Helsingør Kommune skulle have gjort noget anderledes. Han håber, at ministersvarene kan afklare det.

Annonce

Uamindelig grov

Kommunikationschef Martin Deichmann fra Helsingør Kommune har på Helsingør Dagblads foranledning nogle kommentarer til spørgsmålene fra Dansk Folkeparti-politikeren.

- Helsingør Kommune har enkelte ejendomme, der udlejes til boligformål. En praksis, der også er kendt fra andre kommuner. Boligerne udlejes på almindelige levevilkår, således at kommunen står for vedligehold, mens lejer ved fraflytning forventes at overlevere en bolig i samme stand, som man overtog den i. Sker det ikke, præsenteres man for en regning, forklarer Deichmann og fortsætter:

- Det sidste har også været tilfældet i sagen fra Kvistgård, hvor misligholdelsen af boligen dog har været ualmindelig grov, og regningen derfor væsentlig større end normalt. Jeg kan derudover oplyse, at det samlede krav udover forbrugsafregning ligger i størrelsesordenen af 350.000 kroner og er blevet præsenteret for familien.

Ejendom er sat til salg

Helsingør Kommune sælger nu ejendommen på Hornbækvej 149 i Kvistgård. Skulle huset være noget for dig, er der budfrist onsdag den 3. marts 2021.

2,2 millioner kroner er udbudsprisen for de gamle rødstensmure fra 1894 sat til. Det er 100.000 kroner under den offentlige vurdering.

Ejendommen er i mildt sagt elendig stand. Grunden ligger omgivet af Helsingørsvej, Hornbækvej og Reerstrupvej ikke langt fra tilkørslen til Helsingør-motorvejen.

Annonce

Har stor tillid

Også Helsingør Byråd-medlem Bente Borg Donkin fra SF kommenterer her på Peter Skaarup-interessen for sagen om familien på Hornbækvej.

- Hver gang, at vi har sager, der udfordrer os i kommunen i forhold til familier, så skal man lave nogle faglige helhedsvurderinger af, hvad der er bedst, og så er det lige meget, om folk hedder Muhammed eller Ali eller Christian og Frederik. Det skal være de faglige vurderinger, der råder om, hvad der er det bedste i situationen. Og jeg har stor tillid til, at vores administration også i dette tilfælde har taget den rigtige beslutning, siger Bente Borg Donkin.

SF’eren finder det forunderligt, at Dansk Folkeparti har tid til at have fokus på en enkeltstående og helt særlig sag i Helsingør. Det må ifølge Borg Donkin skyldes, at Skaarup forsøger at tækkes partiets vælgere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce