Annonce
Erhverv

Rebecca og Babette gik 100 km: - Der er ikke noget, vi ikke kan klare

Rebecca Revland og Babette Klintø, der begge netop har fuldført deres værnepligt i Den Kongelige Livgarde, har gået 100 kilometer på 24 timer.
Veteranmarchen 2021 kommer på grund af corona ikke til at foregå ved Kronborg, som der ellers er tradition for. Den alternative march begynder ved din egen havelåge derhjemme - over hele verden. To seje kvinder har gået de første 100 kilometer.

VETERANMARCH:  - Vi har lært at presse os selv, både psykisk og fysisk. På den måde har vi også lært vores egne grænser at kende.

De er i topform, i deres livs form.  Begge har for få uger siden afsluttet deres værnepligt i Den Kongelige Livgarde, som to ud af 27 kvinder blandt holdets i alt 400 værnepligtige soldater.

Rebecca Revland, 20, og Babette Klintø, 21, har netop brugt deres topform til at tage de første skridt i den verdensomspændende Veteranmarch 2021.

Annonce

100 kilometer på 24 timer

100 kilometer gik de fra dørtrinnet hjemme i Humlebæk, videre til Hornbæk, langs Nordkysten og retur. Turen tog dem 24 timer uden søvn, men med mad- og drikkepauser på dette års helt anderledes veteranmarch til støtte for krigsveteraner over hele verden.

- Jeg har lært, at vi kan meget mere, end kroppen fortæller os, vi kan. Det kan vi bruge til meget i livet, siger Rebecca Revland, der har været værnepligtig i Den Kongelige Livgarde. Foto: Militærfoto

Veteranmarchen, arrangeret af Veteransupport.dk, som Lars Kongsted fra Helsingør er formand for, kommer i år grundet corona til at foregå individuelt og i mindre grupper.


Vi sigtede efter de 100 kilometer. Det er sådan et fint, rundt tal. Og på grund af den gode form, vi er i, er der ikke noget, vi ikke kan klare

Rebecca Revland, her på Amailienborg.


Rebecca og Babettes præstation med at lægge ud med 100 kilometer er en særlig kraftpræstation og meget mindre kan gøre det, idet de individuelle ruter er tilrettelagt på 7,5,  15 og 30 kilometer.

Vi sigtede efter de 100 kilometer. Det er sådan et fint, rundt tal. Og på grund af den gode form, vi er i, er der ikke noget, vi ikke kan klare, smiler Rebecca, der anbefaler andre at gå ind i en militær karriere.

-Man er der i en efter min mening god sags tjeneste og jeg føler, at det er en ære.

Annonce

Mindset med styrke

- Jeg vil helt klart anbefale den uddannelse. Dét at finde ud af, at man kan meget mere end éns krop fortæller os,  også selv om den siger stop, det er noget, vi kan bruge i rigtig mange sammenhænge. Jeg har lært, at mine grænser 100 procent ligger i mit mindset. Det er det eneste, der kan stoppe os. Og det kan jeg - og andre - bruge til meget i livet. Jeg tænker tit på, at "når jeg kunne det dér, så kan jeg også klare denne opgave, jeg står overfor lige her." Det handler om, hvordan man ser på tingene, mener Rebecca.

Babette Klintø har gået 100 kilometer på 24 timer sammen med Rebecca Revland - som start på den verdensomspændende Veteranmarch 2021. Privat foto

At de kun var 27 kvinder på augustholdet ud af 400 værnepligtige, er ikke et faktum, der optager Rebecca.

Annonce

Alle er soldater

- Vi har ikke haft nogle problemer. Mændene var meget respektfulde og vi er i løbet af de otte måneder blevet behandlet på helt lige linje allesammen. I Livgarden er vi ikke et køn, vi er kun soldater.

Rebecca Revland arbejder lige nu som poder i corona-testcentrene og regner med, at hun vil søge ind på sergentuddannelsen i Varde. Hendes holdkammerat fra Livgarden, Babette, er allerede blevet optaget blevet optaget på sergentskolen.

Sådan går du med på Veteranmarchen 2021

 1. Hvis du også har lyst til at gå med på Veteranmarchen 2021 og dermed støtte veteran-arbejdet, så kan du i år enten gå ud fra din egen havelåge eller tilslutte dig en af de mindre grupper, der går ud fra forskellige steder.
 2. Veteranmarchen 2021 foregår på denne alternative måde af hensyn til corona-restriktionerne.
 3. I Helsingør kan du hver lørdag møde op på Café Kagefryd, Stengade i Helsingør, få uddelt et kort med rute og returnere igen og få kaffe og Jettes hjemmebagte medalje-kager.
 4. Man kan også på løbeklubben Spartas hjemmeside hente kort med ruter.
 5. Man kan også tælle skridt eller måle afstand.
 6. Lars Kongsted, Veteransupoort,dk, Helsingør,  sørger for medaljer til alle, der går 7,5, 15 eller 30 km.
 7. Ideen er, at det er en alternativ march, som gennemføres over hele landet og i udlandet. Ved egen kontrol, for at efterleve coronareglerne og undgå smitte.
 8. Man betaler startgebyret, som går til veteranhjælpen. Det sker på mobilpay 16772. Skriv navn, tilbagelagt afstand og det sted, hvor du vil hente medaljen. I Helsingør vil det være hos Café Kagefryd.
 9. Der er gå-arrangementer over hele landet og flere steder i udlandet, blandt andet i Malaysia, USA og Storbritannien.
 10. Veteranmarchen kan gås fra 1. maj til udgangen af oktober.
 11.  Alle opfordres til at sende billeder og videoer til veteransupport.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Helsingør For abonnenter

Folk står i kø for at købe luksus-lejligheder med Kronborg-udsigt: Klar til byggeri på omstridt grund

Annonce