Annonce
Helsingør

Regeringen giver 232.000 kroner til lokale foreninger: Mere nødhjælp på vej

Pigegarden består af 120 piger i alderen otte til 21 år. Foto: Torben Sørensen
Dansk Ungdoms Fællesråd holder hånden over en række børne- og ungdomdsforeninger i Helsingør Kommune med støtte fra regeringens nødhjælpspulje.
Annonce

HELSINGØR: Et udvalg af lokale foreninger kan se frem til en hjælpende hånd. Det sørger et bredt flertal i Folketinget for.

Forliget, der blev vedtaget i foråret, sikrer nemlig, at Dansk Ungdoms Fællesråd bevilges godt 232.000 kroner i støtte til børne- og ungdomsforeninger i Helsingør Kommune.


Jeg ved, at støtten falder på et tørt sted, og at midlerne kan være med til at sikre den lokale sammenhængskraft og glæde ved at have sin forening.

Birgitte Bergman, kulturordfører i Det Konservative Folkeparti, som er et af partierne bag aftalen.


Annonce

Kompensation

Pengene kommer fra regeringens corona-nødpulje, og den fordeles mellem Helsingør Pigegarde, Ålsgårde Søspejdere, Prins Hamlets Gruppe og FDF Helsingør.

- Det er en vigtig mærkesag for os konservative at holde hånden under vores foreningsliv – og især her under corona-krisen, forklarer Birgitte Bergman, kulturordfører i Det Konservative Folkeparti, som er et af partierne bag aftalen, og fortsætter:

- Jeg ved, at støtten falder på et tørt sted, og at midlerne kan være med til at sikre den lokale sammenhængskraft og glæde ved at have sin forening.

Annonce

Ramme for fællesskaber

Midlerne er fordelt således, at Helsingør Pigegarde modtager 200.000 kroner, Ålsgårde Søspejdere modtager 13.000 kroner, Prins Hamlets Gruppe modtager 12.546 kroner og at FDF Spejderne modtager 7.072.

Også Dansk Ungdoms Fællesråd er glade for at være til hjælp. Ligesom Birgitte Bergman er de sikre på, at støtten er tiltrængt.

- Ungdomsforeninger er en ramme for stærke fællesskaber for børn og unge i hele Danmark. Derfor er vi meget taknemmelige for hjælpen fra regeringen og aftalepartierne, for det betyder at Danmark også har et stærkt og levende foreningsliv på den anden side af coronakrisen, siger Chris Borup Preuss, formand i Dansk Ungdoms Fællesråd.

Annonce

Mere hjælp på vej

Et bredt flertal i folketinget har besluttet at forlænge den økonomiske hjælp til foreningerne, så foreningerne også kan søge kompensation frem til og med januar 2021.

Dermed får Dansk Ungdoms Fællesråd yderligere 21 millioner kroner, som foreninger i hele landet kan søge om at modtage i en ny ansøgningsrunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce