Annonce
Erhverv

Regeringen på vej med restriktioner: - Kommer på det værst tænkelige tidspunkt for butikkerne

Piet Petersen, formand for Helsingør Handel, frygter at restriktionerne vil få forbrugere til at handle på nettet i stedet for i de lokale butikker. Foto: Lars Johannessen
Regeringen vil genindføre krav om mundbind flere steder - blandt andet i offentlig transport og i detailhandlen. Derudover skal coronapasset også fremvises hyppigere.

HELSINGØR: - Vi står i en situation, hvor epidemien er i vækst i hele landet i samtlige regioner, og den incidens, vi ser nu, har ikke været så høj før.

Sådan lød det fra sundhedsminister Magnus Heunicke, da han på et pressemøde onsdag eftermiddag gav en status på corona-situationen samt en orientering om, hvilke restriktioner Regeringen ønsker at (gen)indføre.

Epidemikommissionen er kommet med en række anbefalinger til restriktioner, som Regeringen vil forsøge at finde et flertal til at indføre.

Annonce

Det drejer sig blandt andet om, at det igen skal være et krav at bære mundbind eller visir i kollektiv transport og i detailhandlen. Hvis regeringen får flertal i Folketinget, kan kravet gælde fra mandag den 29. oktober.

Vi kan ikke klare en krise mere. Derfor vil jeg appellere til, at man husker på at støtte den lokale detailhandel

Piet Petersen, Helsingør Handel

Derudover ønsker Regeringen udvidet brug af coronapas - blandt andet på statslige arbejdspladser, ungdoms- og voksenuddannelser, botilbud samt i liberale erhverv, eksempelvis frisører og tatovører.

Frygter at det vil ramme julesalg

Piet Petersen, der er formand for Helsingør Handel, siger til Dagbladet, at restriktionerne kommer på “det værst tænkelige tidspunkt for butikkerne”, fordi de står over for julesalget.

- Det er et rigtig skidt tidspunkt, det kommer - det kan næsten ikke være dårligere. Når det bliver mere besværligt at handle, vil der være kunder, der tænker ‘så køber jeg det på nettet i stedet’, siger Piet Petersen.

Hvis regeringen får flertal i Folketinget for at gennemføre indstillingerne fra Epidemikommissionen, kan du godt finde mundbindet frem fra mandag den 29. oktober. Foto: Tue Sørensen

Derfor kommer han med en klar opfordring:

- Vi kan ikke klare en krise mere. Derfor vil jeg appellere til, at man husker på at støtte den lokale detailhandel. Lad os hjælpe butikkerne så godt, som vi kan. Det er også et budskab, vi vil sætte turbo på at få ud fra Helsingør Handels side, siger Piet Petersen.

Annonce

Grænse halveres

Det er også en anbefaling fra kommissionen, at grænsen for, hvornår man skal vise coronapas ved indendørs- og udendørs arrangementer, halveres.

Grænsen ligger nu indendørs på 200 og udendørs 2000. Det ligger i indstillingen, at det halveres, så det er 100 indendørs og 1000 udendørs.

- Regeringens holdning er klar - vi følger selvfølgelig indstillingerne fra Epidemikommissionen og eksperter, og i morgen vil vi søge opbakning i Folketinget, siger Magnus Heunicke.

Desuden vil regeringen nedsætte tiden for, hvor længe en negativ coronatest giver et gyldigt coronapas, så den bliver 72 timer for PCR-test og 48 timer for lyntest. I øjeblikket er gyldigheden henholdsvis 96 og 72 timer.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce