Annonce
Helsingør

Forberedelserne er i gang: - Det er historisk den måske stærkeste 1. division nogen sinde

Cheftræner Morten Eskesen får et fingerpeg om sit holds styrke i dagens træningskamp mod HIK. Foto: Claus Birch
FC Helsingør ser frem mod 1. division, og Morten Eskesen forventer hård modstand i meget stærk række.
Annonce

Helsingør: Forberedelserne til livet i 1. division er i fuld gang i FC Helsingør, og det er noget af et spring, klubben skal tage. For mens man i 2. division var store og velpolstrede med hensyn til økonomi, trup og det generelle setup, er virkeligheden en anden i den kommende Nordicbet Liga-sæson.

- Det er historisk den måske stærkeste 1. division nogen sinde, så det bliver en stor udfordring, siger FC Helsingør cheftræner Morten Eskesen, som kan se frem til at møde en af favoritterne til oprykning i allerførste spillerunde, når FCH hjemme møder Silkeborg IF 13. september.


Det er historisk den måske stærkeste 1. division nogen sinde, så det bliver en stor udfordring.

Morten Eskesen, cheftræner FC Helsingør


- Det vil jo om ikke andet give os et fint fingerpeg om, hvor niveauet er hos os, og vi skal jo møde alle holdene på et eller andet tidspunkt, siger han om opgaven.

FCHs første fem kampe i 1. division

  1. 13. september kl. 15.00: FC Helsingør-Silkeborg IF
  2. 16. september kl. 19.00: Hvidovre IF-FC Helsingør
  3. 20. september kl. 15.00: FC Helsingør-Vendsyssel FF
  4. 27. september kl. 15.00: Esbjerg fB- FC Helsingør
  5. 30. september kl. 19.00: FC Helsingør- HB Køge

Men FC Helsingør-træneren må erkende, at hans hold har mistet en del rutine med spillerafgange hen over sommeren.

- Vi har jo mistet stærke profiler i Andreas Holm, TK (Thomas Kristensen), Nicolas Mortensen, og det vil jo kunne mærkes, konstaterer Morten Eskesen, som også har vinket farvel til Årets Profil i sidste sæsons 2. division, Nicolas Mortensen samt Ricki Olsen og Chris Cortez.

FCHs træningskampe

  • 1. august kl. 12.00: FC Helsingør-HIK
  • 15. august kl. 14.00: Randers FC-FC Helsingør
  • 19. august kl. 18.30: FC Helsingør-Næstved
  • 23. august kl 13.00: FC Helsingør-Nykøbing FC
  • 27. august kl 13.00: Brøndby IF-FC Helsingør

Arbejdet med at finde forstærkninger til truppen har været i gang længe, og allerede i dagens træningskamp mod HIK vil der være et par spillere med på prøve, afslører Morten Eskesen, som dog ikke løfter sløret for, hvem der trækker i FCH-trøjen. Jagten på forstærkninger er også i fuld gang.

- Vi får dagligt henvendelser fra agenter, der tilbyder spillere, men det er klart, at vi er i en liga nu, hvor de andre hold har større økonomiske muskler end os. De andre hold kører næsten alle med fuldtids-setup, og det gør vi kun i forhold til træning – spillerne er næsten alle deltidsansat, så det er sværere for os at tiltrække spillere, end det er for de øvrige hold i rækken. Til gengæld har vi jo med blandt andre ”Kritte” (Hans Christian Bonnesen) vist, at vi kan trække talenter op til førsteholdet. Og bortset fra det rent økonomiske er vi stadig en attraktiv klub med et godt og prof setup, siger han.

For Eskesen & co. handler det i den kommende sæson primært om at konsolidere sig. Betegnelsen ”elevatorhold” er nærmest synonym med FC Helsingør, med op- og nedrykninger en mas i de seneste seks sæsoner. I 2014 rykkedde man op fra 2. division, havde en enkelt sæson i 2015/16 i 1. division. Året efter rykkede man op i Superligaen, men de to efterfølgende sæsoner rutsjede man ned i 2. division, før det lykkedes i foråret at rykke op igen til 1. division.

- Målsætningen er selvfølgelig at gøre det så godt, som vi kan. Men vi ved jo stadig ikke helt, hvor vi står styrkemæssigt, så det ville være dumt at komme med en alt for bombastisk udmelding om sæsonen. Vi må se det lidt an. Men et mål er selvfølgelig i første omgang at blive i divisionen, siger Morten Eskesen

FC Helsingør møder HIK i en træningskamp på Helsingør Stadion kl. 12.00 lørdag 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce