Annonce
Helsingør

Rekordmange gør som Line og hendes søn Felix: - Vi vil gerne bruge en time af vores liv på det her

- Børn er de svageste. Sådan er det over hele jordkloden, siger Line Christoffersen, Helsingør, der sammen med sin søn Felix er blandt de rekordmange, der har meldt sig til dette års indsamling til "Børns vilkår". Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk
Søndagens indsamling til organisationen Børns Vilkår slår deltagerrekord. Aldrig har så mange meldt sig som indsamlere for at støtte børn i hele verden og BørneTelefonen.
Annonce

INDSAMLING: Rekordmange danskere gør som Line Christoffersen, Helsingør, og hendes søn Felix på 11 år. Søndag har de været at finde blandt de i alt ca 9000 danskere, der i år har meldt sig som indsamlere til Børns Vilkårs landsindsamling.


Da samfundet lukkede ned under corona, kom mange børn i klemme. Mange blev isoleret i hjem med vold og misbrug. Vi så, at BørneTelefonen blev en livline for rigtig mange børn og unge.

Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår


Det er et rekordstort antal indsamlere.

- Da samfundet lukkede ned under corona, kom mange børn i klemme. Mange blev isoleret i hjem med vold og misbrug. Vi så, at BørneTelefonen blev en livline for rigtig mange børn og unge. Psykisk mistrivsel har fyldt meget i samtalerne under coronakrisen. I hvert fald har Børns Vilkår aldrig oplevet så stor en interesse for at samle ind, og det er vi ekstremt taknemmelige for, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

Annonce

I klemme

- Da samfundet lukkede ned, kom rigtig mange børn i klemme. Mange fik sat deres sag på pause og blev isoleret i hjem med vold og misbrug. Der var også flere, der fortalte, at deres udfordringer med for eksempel angst og selvskade blussede op igen. Det er helt afgørende, at børn nu og fremover har et sted, hvor de anonymt kan række ud efter hjælp og sætte ord på det, der er svært, siger Rasmus Kjeldahl.

Annonce

Fast indsamler

I Helsingør er det ikke første gang, at Line Christoffersen er ude at samle ind til Børns Vilkår. Det har hun gjort flere gange tidligere.

- Børn er de svageste i samfundet. Sådan er det over hele verden. De er jo underlagt de voksnes vilkår og det kan være rigtigt hårdt for mange børn. Mange voksne giver sig heller ikke tid til at lytte til børnene, mener Line Christoffersen, der til dagligt arbejder som laborant på DTU, Danmarks Tekniske Universitet.

- Vi har det godt her. Og så synes jeg godt, at Felix og jeg kan bruge en time af vores liv på at gå ud at samle ind, siger Line Christoffersen.

Om Børnetelefonen

  • BørneTelefonen benyttes af børn, der ikke har andre steder at gå hen.
  • Det er børn, der vokser op med misbrug, vold, overgreb og mobning. Børn, der føler sig forkerte, usikre, bange og alene.
  • Børnene får gode råd og redskaber til at håndtere det, der er svært.
  • Mange børn henvender sig forgæves, fordi der er kø på linjen.
  • I 2019 var der næsten 140.000 ubesvarede henvendelser på BørneTelefonen.
  • Samtaler om fysisk og psykisk vold dominerer.
  • I 2019 havde BørneTelefonens frivillige rådgivere over 55.000 samtaler med børn, der havde brug for at tale med en voksen.
  • I mere end 4.600 af tilfældene vakte samtalen mistanke om omsorgssvigt. Særligt henvendelser om fysisk og psykisk vold dominerer i samtalerne om omsorgssvigt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce