Annonce
Helsingør

Rektorerne hylder dette års studenter: - I er en ekstra sej årgang

Ditte Skov Jensen, underviser på HHX og EUX, og EUX student Dejan Sajin giver hinanden albuen til translokationen.
Efter to corona-år sendes studenterne af sted med mange rosende år fra rektorerne.

HELSINGØR: I år måtte Preben Meyer, rektor på U/Nord i Helsingør, styre sig, da der var translokation for studenterne fra Helsingør Handelsgymnasium, Helsingør Tekniske Gymnasium og Helsingør Handelsskole.

- Det plejer at være den helt store krammedag, og jeg krammer bogstaveligt talt alle. Men sådan blev det ikke i år, hvor vi valgte at være forsigtige, fortæller han.

Derfor måtte rektor, lærere og elever nøjes med at udveksle albuehilsner og hjertelige smil.  Til gengæld fik eleverne så noget, der bedst kan beskrives som en mental krammer, og det samme kan siges om eleverne fra Espergærde Gymnasium og Helsingør Gymnasium, da de blev sendt afsted.

Annonce

Ét budskab gik nemlig igen i translokationstalerne:

-I har gjort noget helt særligt, og I kan noget helt særligt.

Nye kompetencer

På alle tre uddannelsessteder roser rektor eleverne, der har været gennem to coronaår for deres indstilling og indsats.  Og måske giver de svære år netop eleverne bedre chancer for at klare sig godt på arbejdsmarkedet.

- Hvis vi ser på nogle af de kompetencer, I skal have med jer, ja så er der flere, der peger på, at det at skulle lære under så vanskelige forhold, som I har skullet, har styrket kompetencer som koncentrationsevne, vedholdenhed, viljestyrke, evnen til at træffe beslutninger, omstillingsparathed og robusthed overfor forandringer, blot for at nævne nogle stykker, pegede Espergærde Gymnasiums Henrik B. Bæch på i sin translokationstale. En vurdering som hans kolleger på Helsingør Gymnasium, Claus Ellekær Sommer-Madsen er helt enig i:

- I tilgift til jeres faglighed har I også taget en uddannelse, der med det sidste års ballast mere end nogensinde giver jer forudsætningerne for at navigere i en stadigt mere modsætningsfyldt og helt fantastisk verden, sagde han.


- For egen regning kan jeg tilføje, at jeg nåede mætningspunktet med virtuel undervisning allerede efter to uger i slutningen af marts – sidste år.

Preben Meyer, rektor U/Nord


Annonce

Seje og sjove

Også Preben Meyer, rektor på U/Nord, peger på, at den omstillingsparathed og digitale kunnen, som eleverne har lagt for dagen, kan blive værdifulde på arbejdsmarkedet. Den fleksibilitet, eleverne har vist sig at have, har også været brugt godt i løbet af året.

- Det har været en ekstra sej årgang, og det har samtidig været den sjoveste årgang, fordi de på trods af omstændighederne har institeret på at få tingene til at fungere, sig han og peger på den traditionelle galla som et eksempel:

- Vores gallaaften plejer at være med lancier, limousiner og det hele, og det har naturligvis ikke kunne finde sted i år. Men eleverne har holdt fast i, at de godt ville have en gode begivenhed alligevel, og så fik de på få dage improviseret og lavet deres egen gallafest, en udendørs "ikke-gallafest" som en uformel grillfest.

Translokation på Espergærde Gymnasium.

I det hele taget får de nye studenter mange plusord med for deres evne til at holde fast i undervisningen i en periode med mange ændringer.

- I har ikke i alle sammenhænge opført jer perfekt, men I har håndteret den nuværende situation meget bedre end jeg (og måske også jeres forældre?) ville have gjort i jeres alder, sagde Claus Ellekær Sommer-Madsen i sin tale på Helsingør Gymnasium.

- En stor del af jeres trivsel kommer netop gennem jeres sociale liv, og jeg har både været forundret og imponeret over jeres evne til at reducere den side af jer selv, sagde Henrik B. Bæch fra Espergærde Gymnasium i sin translokationstale.

Helt nybagte studenter på U/Nord.
Annonce

To uger var nok

U/Nords rektor Preben Meyer slår i sin tale fast, at han ikke selv har været lige så tålmodig:

- For egen regning kan jeg tilføje, at jeg nåede mætningspunktet med virtuel undervisning allerede efter to uger i slutningen af marts – sidste år, sagde han.

3A fra U/Nord skal afsted på forældreturen efter translokationen.

Om de specielle coronaforhold har gjort studenterne mere eller mindre kompetente er et åbent spørgsmål. Henrik B. Bæch fra Espergærde Gymnasium udtrykker det med disse ord:

- Der vil formodentligt være noget, I er dårligere til, men der vil altså også være noget, I er bedre til. Det korte af det lange er, at I ikke skal undervurdere jer selv, og I skal især ikke lade andre undervurdere jer – de har intet at have det i.

Translokation på Espergærde Gymnasium. Snart er det slut med talerne og glæden kan få helt frit løb.  

Du kan læse translokationstalerne Claus Ellekær Sommer-Madsen, Henrik B. Bæch og Preben Meyer på www.helsingordagblad.dk.

https://modules.wearehearken.eu/helsingor-dagblad/embed/8722.js
Annonce
Espergærde For abonnenter

Efter voldsomt overfald på elev i Espergærde: Sådan vil skolen håndtere sagen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Medaljer til to stærke kvinder: Birgit og Lillian fik flot hæder

Espergærde For abonnenter

Espergensere vil undgå kloak-bøvl: - Bør ikke være den enkelte borger, der skal stå for det

Helsingør

Nu er politiet inddraget i sag om vold på Tibberupskolen

Navne For abonnenter

Lægerne kunne ikke stille noget op: Ole brugte den sidste tid på at skrive "dagbog" om sit liv til børnebørnene

Helsingør

Så du den også? - Mystisk 'kampvogn' spottet ved lokal skole

Espergærde For abonnenter

Bilister holder på cykelstien og parkerer ulovligt i sidegader: Nu kommer skole med opråb til forældre

Navne For abonnenter

Mindeord: Farvel til en helt særlig jazzmusiker

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Navne For abonnenter

De fleste har dette mirakel i køkkenet: Far og datter har brugt et år ved komfuret

Debat For abonnenter

Ulovlig moske: Muslimer svigter ved ikke at deltage i samtalen

Navne

Præsten er for længst steget ned fra piedestalen: - Det vigtigste er at være vedkommende for de unge

Annonce