Annonce
Helsingør

Restauratør jubler: Mere end fordobler omsætningen under coronaen

- Vi har haft en fantastisk juli, siger Lene Lissau, Kadetten på Kronborg i Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Med udsigten til at miste de fleste kunder hang der sorte skyer over Kadetten, cafeen på Kronborg, da corona-pandemien lukkede samfundet ned i marts. Mens mange private restauratører kæmper for deres eksistens, er der travlhed i Kadetten.
Annonce

ERHVERV: Det var nogle sorte skyer, der trak sammen over virksomheden Kadetten, da coronaen lukkede landet ned i marts i år.

Cafeen og restauranten, der er en del af den samlede socialøkonomiske virksomhed i den gamle Sekondløjtnantskole på Kronborg Slot i Helsingør, havde på grund af corona-nedlukningen en dyster udsigt til at miste de allerstørste kundegrupper. Det gælder for eksempel de ca. 4.500 krydstogtgæster, der hvert år bliver kørt i busser fra København til Kronborg, dels for at opleve slottet, dels for at spise på Kadetten.

Det gælder også de mange gæster fra Hamletscenen, som Kadetten har leveret picnic-kurve til. Og det omfatter det store antal af udenlandske turistgrupper, der gæster det verdensberømte slot. Samtidig meldte Kronborg ud, at der kom få gæster og at budgettet blev nedjusteret.

Annonce

Alt blev lukket ned

- Vi var nogle af de første til at trække stikket og lukke alt ned. Vi ventede også lige en uge ekstra med genåbningen, da vi i juni fik lov til det. Hellere safe than sorry.  Plus at der var virkelig mange forholdsregler og indkøb af værnemidler til elever, personale og gæster, før vi rigtigt kunne gå i gang, siger Lene Lissau, direktør i den socialøkonomiske virksomhed Kadetterne.


Vores omsætning i juli ligger på 240 procent i sammenligning med juli sidste år. Det er fantastisk

Lene Lissau, direktør i virksomheden Kadetterne


Alligevel kan hun nu konstatere, at virksomheden aldrig har haft en så stor omsætning i juli i de to et halvt år, cafeen har eksisteret.

- Vores omsætning i juli ligger på 240 procent i sammenligning med juli sidste år.  Det er fantastisk. Og det er på grundlag af det oprindelige budget, ikke det nedjusterede. Juli har været så travl, så vi har ansat ekstra personale og bestilt ekstra varer hjem. Vi har haft gæster fra hele Danmark. Og jeg har fået spurgt rigtig mange af dem, hvordan de fandt os.

Annonce

Fundet gennem økologien

- Flere har svaret, at det er på grund af en app om økologi. Det er nogle tilbagemeldinger, jeg er meget stolt af. For vi lægger stor vægt på netop kvalitet, bæredygtighed og økologi til priser, som også er ok for familier, siger Lene Lissau.

- Vi bliver ved med at vækste. Nu er vi spændte på, om udviklingen holder, siger Lene Lissau, direktør i virksomheden Kadetterne i Helsingør.. Foto: Lars Johannessen.

I løbet af sommeren er der også kommet både svenske og tyske gæster, efter de har fået lov til at rejse ind i Danmark igen.

- Væksten fortsætter. Og vi kniber os selv i armen og spørger, om det mon varer ved. Hvordan vil vinteren gå? Og hvordan med de øgede corona-restriktioner, der kommer nu.

I den kommende weekend er der allerede fuldt booked på Kadetten på Kronborg.

Kadetterne

Kadetten er en social økonomisk virksomhed, som har til formål at skabe plads på arbejdsmarkedet til mennesker med særlige behov.

Virksomheden ligger på den gamle Sekondløjtnantskole på Kronborg Slot i Helsingør.

Ambition er at udvikle  eleverne, det vil sige kadetterne, fagligt, socialt og personligt, så særlige behov bliver til særlige kompetencer – og rigtige jobs.

Virksomheden er delt op i skolen og i cafédelen.

Der er tilsammen ca. 26 ansatte.

Modsat lignende tilbud til mennesker med særlige behov er Kadetten hverken ejet privat eller af kommunen. Virksomheden er ejet af en fond. Det betyder, at der tjenes penge på almindelige markedsvilkår, men at overskuddet bruges til at skabe arbejdspladser for mennesker med særlige behov.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce