Annonce
Helsingør

Restauratører: - Vi bliver hetzet af p-vagterne

- At bive hængt ud af en parkeringsvagt som morder, det er over grænsen, siger Michael Lagoni, bosat i Espergærde og indehaver af Lagoni Kaffebar i Svingelport. Michael er bestyrelsesmedlem hos Musikskolen, Helsingør Gymnasium og Elværket, samt byrådsmedlem i Helsingør. Foto: Lars Johannessen
- Stem på Lagoni til næste valg. Så vil du opleve lig i hobetal. Den besked kunne restauratør og byrådsmedlem Michael Lagoni, Helsingør læse på facebook. Den er ifølge ham og andre forretningsdrivende skrevet af en parkeringsvagt på job. - Det er over grænsen, siger Lagoni.

ERHVERV: - Stem på Lagoni til næste valg. Så vil du opleve lig i hobetal.

Det var den besked, restauratør og konservativt byrådsmedlem Michael Lagoni, til sin store forbavselse forleden kunne læse på facebook. Skrevet af en person, der angiveligt er ansat som parkeringsvagt i Helsingør Kommunes parkeringsservice og som oplyst til Helsingør Dagblad benytter sig af to fb-profiler.


Annonce

Jeg er stor tilhænger af, at vi alle kan ytre os, også når vi er uenige. Men lige det her, det gik over stregen. At blive sat i bås som morder og med små børn, der bliver dræbt, det er grænseoverskridende

Michael Lagoni, byrådsmedlem og restauratør i Helsingør.


Beskeden på facebook om Michael Lagoni er tilsyneladende skrevet i arbejdstiden.

- Jeg er stor tilhænger af, at vi alle kan ytre os, også når vi er uenige. Men lige det her, det gik over stregen. At blive sat i bås som morder og med små børn, der bliver dræbt, det er grænseoverskridende. Jeg inviterede manden, der har skrevet det, til en kop kaffe, så vi kunne snakke om tingene. Men jeg har intet hørt, fortæller Michael Lagoni.

Dette opslag på facebook er dråben, der har fået bægeret til at flyde over for restauratør Michael Lagoni.

Han mener, at der er en manglende forståelse for den leverings-situation, de forretningsdrivende blandt andet ved Espergærde Havn står i.

Ikke noget valg

- Hvor skal de læsse varerne af? Så længe man ikke har lavet et centralt vareleveringscenter og kan køre varerne ned til de enkelte forretninger med el-biler, så er der jo ikke noget andet valg end at parkere ved forretningerne. Og når varebilerne er parkeret der, så bliver der altså arbejdet stærkt. Chaufførerne gør, hvad de kan, påpeger Michael Lagoni.

I en klumme i Helsingør Dagblad har han for nogle dage siden skrevet om p-service i Helsingør Kommune og foreslået at ændre navnet parkeringsservice til byværftsservice eller cityværts-service - og ændre kulturen i servicen. Reaktionen på facebook kom herefter.

- Jeg sidder en helt enestående aften på en af de fantastiske lokale restauranter tæt ved Espergærde Havn. Det er torsdag, og klokken er ca. 18.00. Venter på, at familien skal komme ned for at nyde lidt aftensmad.

- En stor, flot bil parkerer tæt på stedet – hvor der 10 meter længere fremme gerne må holde biler parkeret. Men her er der desværre optaget, som der så ofte er på populære steder. Personen, der stiger ud af bilen, skal hente lidt take away mad, og så er han afsted igen.


Personens opgave er - på under 3 minutter - at uddele en bøde til en person, som blot skal ned og hente lidt mad. Det bliver en dyr fornøjelse.

Michael Lagoni, byrådsmedlem og restauratør i Helsingør.


- Pludselig dukker en af vores kommunalt ansatte folk frem i den velkendte gule vest. Vedkommende har fået til opgave at bevogte området ved Espergærde Havn, som alle ved er et meget besøgt sted om sommeren. Personens opgave er - på under 3 minutter - at uddele en bøde til en person, som blot skal ned og hente lidt mad. Det bliver en dyr fornøjelse. Parkeringsvagten får hurtigt taget et billede af bilen og får placeret den velkendte hvide lap i forruden, Lyder det i Michael Lagonis kronik og han skriver videre:

- Ejeren af bilen er hurtigt tilbage, finder lappen og kigger sig så omkring, men personen, der har placeret bøden, står nu inde på den italienske restaurant for at tale med en af sine venner.

- Jeg er helt med på, at personen er ansat til at udføre dette job. Men jeg har helt personligt svært ved at se formålet ved at uddele en p-bøde, når man ikke generer nogen eller noget.

Også Franco Cerchiaro, medindehaver af restaurant Divino, pizzaria Divina og iscafeen Artistico, på Espergærde Havn, har så mange dårlige oplevelser med p-vagterne, at han slet og ret har opgivet, som han siger.


Det her er et gammelt problem og jeg er virkelig træt af det.

Franco Cerchiaro, restauratør i Espergærde.


- Vi har alle et problem. Vi leverer mad ud af huset, som kunderne kommer og henter. Kunderne holder her maksimalt i fem minutter. Det her er et gammelt problem og jeg er virkelig træt af det. Både vareleverandører og kunderne er jo nødt til at parkere et eller andet sted. Folk brokker sig så meget i det her land. Vi har ellers knoklet under coronaen og det er jo gået. Nu tror folk, coronaen er overstået, og så brokker de sig videre, siger Franco Cerchiaro.

Annonce

Lederen af P-service svarer

Katrine Kjærbo, leder af Trafik, Vej og Parkering i Helsingør Kommune, har parkeringsservice som sit ansvarsområde. Ifølge reglerne kan hun ikke udtale sig om personsager og derfor heller ikke om den konkrete kommentar på facebook.

- Vi har løbende fokus på at sikre, at p-vagterne fremstår servicemindede. Det kan til tider være en svær balance både at skulle tilrettevise forretningsdrivende og bilister og samtidig gøre det på en venlig og imødekommende måde, siger Katrine Kjærbo.

Parkeringsservice i Helsingør Kommune er endnu engang oppe til debat. Foto: Lars Johannessen


- Parkeringsvagterne skal sørge for, at færdselsreglerne og de lokale parkeringsrestriktioner bliver overholdt. For eksempel skal man ikke standse og parkere på spærreflader, -linjer og cykelsti, fordi dette kan være forbundet med fare for andre trafikanter.

Annonce

Kontrol med mange funktioner

Lederen af trafik, vej og parkering understreger, at P-vagterne ud over kontrol varetager en række servicefunktioner: For eksempel skilteplaner og afspærringer ved store arrangementer som Sundtolddagene, Ironman, kulturnat, julearrangementer og lignende. Ligeledes har p-vagterne været med til at tilrettelægge udvidelsen af udeserveringsområderne i forbindelse med Covid 19.
- Vi skal servicere hele kommunen og vi får dagligt rigtig mange henvendelser. Hvis vi får henvendelser fra villaejere på en vej i Ålsgårde om ulovligheder og uhensigtsmæssige parkeringer, så tager vi selvfølgelig også derud, siger Katrine Kjærbo.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Hård kamp om elsket strand: Udskældt havneudvidelse rykker tættere på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Undersøger fordele ved metrodrift på Kystbanen: 'Flere afgange og forbedret punktlighed'

Navne For abonnenter

Ida har pakket 672 gaver ind til børn på Helsingørs krisecentre: -Det er dejligt at glæde andre

Helsingør

Advarsel til trafikanter: Pas på sne- og isglatte veje

Sport

Hjalte Froholdt spiller i NFL, men det er ikke gået som forventet: - Det handler bare om at klø på

For abonnenter

Stakkels børnefamilier: Der er grotesk meget jule-tv, men her er de tre vigtigste

Helsingør

Vildt uheld: Bil endte med hjulene i vejret - mand sad fast derinde

Helsingør

Handelsforeningen vil træffe historisk beslutning efter en helt håbløs julesøndag: - Hvor er alle folk henne?

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Helsingør

Nye coronatal: Smitten eksploderer i lokalt område

Erhverv For abonnenter

Efter forsinkelser og knas med Kina: Nu åbner Bettina butik og satser på international succes

Erhverv For abonnenter

'Pisseirriterende' situation udfordrer Jens' butik: Alligevel ser han lys for enden af tunellen

Annonce