Annonce
Helsingør

Retssag: Så mange familier nægter at flytte ud af Nøjsomhed

Mohamad Othman, der er beboer i Nøjsomhed, og advokat Morten Tarp foran retten i Helsingør.
Retssagen om tvangsflytninger i Helsingør er gået i gang.
Annonce

HELSINGØR: Familierne, der nægter at flytte ud af deres lejligheder i Nøjsomhed, fik mandag lov at fremlægge deres argumenter i Retten i Helsingør.

Oprindeligt var det beboerne i 25 lejemål i boligområdet Nøjsomhed, der nægtede at flytte fra deres lejligheder frivilligt efter, at Boligselskabet Boliggården i Helsingør opsagde dem tilbage i februar måned. Det var dog markant færre beboere, der var repræsenteret i boligretten mandag, da retssagen gik i gang.

- Der er efterhånden en del af dem, der startede med at protestere, som har fået et tilbud om genhusning, som de har accepteret, siger beboernes advokat, Morten Tarp.

- Der er otte tilbage, som ikke har lavet en aftale om genhusning, og som gerne vil blive boende, siger han til Helsingør Dagblad.

Helsingør Kommune har blandt andet tilbudt beboerne mellem 15.000 og 40.000 kroner for at flytte fra Nøjsomhed frivilligt. Boligselskabet vil have beboerne til at flytte ud for at undgå, at området ender på regeringens hårde ghettoliste.

Det ville være sket, hvis Nøjsomhed den 1. oktober ikke havde bragt antallet af beboere ned under 1.000. Ifølge Boliggården er det mål nu nået.

Otte protesterer fortsat

De fleste beboere fra de 96 opsagte lejemål har valgt at flytte fra området frivilligt, men få beboere kæmper videre i boligretten.

Èn af dem, der var mødt op i Retten i Helsingør mandag var Mohamad Othman. Han er sammen med sine forældre og to søskende blevet opsagt. Boliggården har ønsket, at de flytter ud inden 1. oktober. Men det vil de ikke.

- Vi har ret til at blive boende indtil, at sagen er afsluttet, siger Othman.

- Først og fremmest handler det her om retten til selv at vælge, hvor man gerne vil bo. Og for det andet mener jeg, at der er tale om diskriminerende lovgivning, hvis det skal være ens etnicitet, der skal afgøre, om man får lov til at bo i et område eller ej, siger han om den såkaldte ghettolov, der blev indført i 2018.


Vi har ret til at blive boende indtil, sagen er afsluttet

Mohamad Othman, beboer


Næste og sidste retsmøde i sagen er den 25. september. Dommen ventes at blive afsagt i oktober eller november måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce