Annonce
Helsingør

Rigsrevisoren fra Espergærde runder de 80

Jørgen Mohr lagde hele sin karriere i statsadministrationen og slog sig ned med familien i Espergærde. Privatfoto

TIL LYKKE: Tirsdag fejrede forhenværende rigsrevisor Jørgen Mohr sin 80 års fødselsdag med frokost hos familien i Virum. Til daglig bor han i Espergærde.

Jørgen Mohr er cand. polit. og lagde hele sin karriere i statsadministrationen. Han var først i Finansministeriet, så i Udenrigsministeriet og fra 1971 i Rigsrevisionen, og han har kommandørkorset af Dannebrogsordenen.

I Rigsrevisionen avancerede Jørgen Mohr til kontorchef med forskellige ansvarsområder inden udnævnelsen i 1985 til rigsrevisor og medlem af Monopolankenævnet. Fra 1995 var han Danmarks medlem af Den europæiske Revisionsret i Luxembourg frem til 2001, og han sluttede med to år som næstkommanderende i Rigsrevisionen og "vikar" (såkaldt sætterigsrevisor) i sager, hvor rigsrevisoren måtte være inhabil.

Annonce

Jørgen Mohr kommer fra Ordrup, men boede i mange år med sin familie på Gammel Strandvej, indtil han for otte år siden flyttede til Gefionsbakken.

- Jeg kender ikke Mohr-familien, der i mange år drev skotøjsforretning i Helsingør - vi tilhører hver sin slægt, og jeg er vist den eneste heroppe fra vores gren af familien, fortæller han.

Jørgen Mohr har spillet bridge i et par af de lokale bridgeklubber, og lidt golf i Hornbæk blev det også til. Døtrene Marie og Mali bor nu i Virum og på Østerbro med tilsammen tre børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce