Annonce
Helsingør

Robotteknologi i fokus på Helsingørkonference

Adm. direktør Jesper Luja Thomsen fra Trelleborg Sealings­ Solutions viser firmaets produktion til CEO Marianne Andersen fra Robo­Insights, der i september arrangerer en konference om robotteknologi. For Trelleborg har en øget brug af robotter givet flere ansættelser. ?(PR-foto)
Annonce

HELSINGØR: Robotterne kommer. Faktisk er de her allerede mange steder. Så det er på høje tide, at man begynder at drøfte, hvordan man bruger dem.

Det er baggrunden for den internationale konference RoboInsights, der i år holdes i Helsingør fra den 24. til den 27. september med udgangspunkt fra Kulturværftet.

Konferencen handler om robotter, kunstig intelligens og ny teknologi.

Selv om der er tale om en fagmesse, så lægger arrangørerne vægt på, at det også er et højaktuelt emne for almindelige borgere.

- Det er vigtigt, at vi gør moderne teknologi tilgængelig, skaber indsigt og medvirker til lokal vækst, hvor muligheden er, siger Kim Frederiksen, der er salgsmanager hos RoboInsights.

Annonce

Vor tids Hamlet

Der er også en ekstra god pointe i at arrangere konferencen ved Kronborg, påpeger Marianne Andersen, der er direktør for RoboInsights.

- Hamlet er symbolet på skiftet fra middelalderen til renæssancen og hvad der deraf fulgte i forhold til vores måde at leve på. I dag handler det om robotter og ny teknologi. Om vi vil det eller ej, er de kommet, og der kommer flere. Så spørgsmålet er, hvordan vi vil leve sammen med dem, siger hun.

En af de lokale virksomheder der er med i RoboInsights, er Trelleborg Sealing Solutions. Her har man haft stor succes med at indføre robotter, og i modsætning til den gængse opfattelse har den automatisering ikke kostet, men givet nye arbejdspladser.

Det er et godt eksempel på den gavn, man kan have af robotteknologi, siger Marianne Andersen.

Hun peger på, at der både er muligheder og udfordringer ved robotterne og mener, at det er nu man skal tage diskussionen om, hvordan man vil bruge dem.

- De er allerede mange steder, for eksempel hos vores ældre, hvad enten der er tale om en robotsæl eller -kat eller støvsugere, der gør rent, siger hun.

Annonce

Uanede muligheder

Borgmester Benedikte Kiær­ glæder sig over, at RoboInsights har valgt Helsingør som konferencested i 2018.

- Brugen af robotteknologi rummer næsten uanede muligheder i fremtiden. Jeg er derfor rigtig glad for, at Helsingør Kommune nu danner rammen for en stor konference om robotteknologi, der forhåbentlig kan tiltrække mange talere og virksomheder fra hele verden, der kan bringe ny viden og nye kontakter til erhvervslivet i Nordsjælland, siger hun.

For Marianne Andersen er Helsingør et oplagt sted at holde en konference om robotteknologi.

Blandt andet fordi Nordsjælland har en række brancher, hvor det er oplagt at anvende robotter og robotteknologi. Det drejer sig blandt andet om pharmaci, gummi, plast og andre tilsvarende produktioner.

Det er i samme sammenhæng også interessant, at Helsingør kan være forbindelse til de tilsvarende svenske virksomheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce