Annonce
Helsingør

Robotterne kommer

Marianne Andersen er oprindeligt uddannet svagstrømsingeniør og MBA’ er. Nu er hun selvstændig, netop flyttet til Helsingør og har valgt at holde årets RoboInsights-konference 2018 i Helsingør.

Sidst i september holdes der en stor, international konference i Helsingør om fremtiden sammen med robotter, i erhvervs- og privatlivet. Ingeniør og selvstændig erhvervsdrivende Marianne Andersen, Helsingør, står bag RoboInsights, som konferencen hedder.

Annonce

HELSINGØR: - Mange er bange for teknologien og dens udvikling. Hvordan får vi børn og unge til at interesse sig for den teknologiske udvikling og uddanne sig inden for de brancher, så vi har nogle at ansætte fremover?

Dette er blot et af de spørgsmål, som Marianne Andersen stiller i forbindelse med den stort tilrettelagte, internationale konference, som hun og hendes firma står bag sidst i september. RoboInsights hedder konferencen, der holdes på Kulturværftet den 26. og 27. september med talere fra flere lande.

RoboInsights 2018 har tre fokusområder: Robotter og teknologi inden for industrien, uddannelse og sundhedsområdet.

Annonce

Helsingør har brug for samarbejde

- Hvad enten vi vil det eller ej, så kommer robotterne.

- Her i Helsingør har vi brug for, at alle arbejder sammen for at få erhvervsgæster her til byen. Det giver videns-indsigt og gæster til hoteller, restauranterne og butikkerne. Og de virksomheder, der stiller op, har mulighed for at vise, at der er gode jobs i Nordsjælland. Vi må gøre noget for at inpsirere de unge til at vælge en teknologiuddannelse og vi må arbejde sammen i de forskellige kommuner for ikke at tage ansatte fra hinanden. Vi har brug for kvalificeret arbejdskraft og det kræver et styrket samarbejde mellem erhvervsskolerne, folkeskolerne, DTU, virksomhederne og andre, mener Marianne Andersen, der selv er uddannet svagstrømsingeniør og mba'er, med dyb interesse for ny teknologi.

Annonce

Hold på arbejdspladserne i Helsingør

Hun har i mange år arbejdet i flere internationale virksomheder, der har bragt hende rundt i verden.

For ikke så længe siden flyttede Marianne Andersen til Helsingør, hvor hun netop er blevet gift på Helsingør Rådhus i sidste måned. I øvrigt en oplevelse, som hun anbefaler.

- Jeg er i det hele taget blevet glad for byen med dens kultur, historie, havet, skoven og min mand, smiler hun.

Hun mener, at med det store fokus, Helsingør har på kultur og turisme, bør man tænke fremtiden og erhverv endnu mere ind i turismen og ikke lade det blive ved butikker, hoteller, museer og restauranter.

- Vi arbejder på at samle virksomheder, DTU, erhvervsskolerne, hele eco systemet således at der kommer fokus på teknologi og brug af robotter/ kunstig intelligens i Nordsjælland også, da vi skal gøre noget for at holde på arbejdspladserne i området - og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.

Annonce

Håber at se lokale

For få år siden sprang Marianne Andersen ud som selvstændig og et af hendes hjertebørn er netop blevet konferencen RoboInsights, som altså i år holdes på Kulturværftet i Helsingør.

- I RoboInsights har vi i 2018 inkluderet uddannelse som et tema, fordi det går igennem hele samfundet og danner grundlaget for fremtidens samfund: arbejdspladser, innovation og nye ideer, mennesker og livskvalitet. Dels er det vigtigt at vores børn er gode til teknologi, hvis de skal klare sig i fremtidens jobs og dels er det vigtigt vi alle sammen gennem hele livet forbedrer vores færdigheder for at følge med den hurtige teknologiske udvikling.

Marianne Andersen håber, at også mange lokale finder vej til konferencen.

Læs om alle talerne og mere om konferencen på www.roboinsights.com. Marianne Andersen kan kontaktes på tlf. 26351660 eller på ma@roboinsights.com

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce