Annonce
Helsingør

Rose boede uden strøm i en måned på udskældt kollegie: - Det er et cirkus

Rose Andersen studerer sport, event og fritidsmanagment på CPH Business i Lyngby. Foto: Torben Sørensen
Rose Andersen studerer og står dermed ikke til udsmidning på Sigurd Schytz Kollegiet, men ikke desto mindre er hun meget utilfreds med kollegiets drift.

HELSINGØR: Helt og aldeles uacceptabelt.

Så enkelt kan det siges, mener Rose Andersen. Hun bor på Sigurd Schytz Kollegiet, og hun er chokkeret over måden, kollegiet behandler beboerne på.

I omkring en måned måtte hun nemlig leve uden strøm i store dele af sin lejlighed. Og det er til trods for, at hun betaler i omegenen af 4.400 kroner i husleje.

Annonce

- De fik trukket en forlængerledning ind gennem vinduet, som rakte til to malerlamper og mit køleskab. Resten af lejligheden var uden strøm. Jeg kunne ikke tilberede mad, husker Rose Andersen på 28 år.

Vandskade

Helsingør Dagblad har fået indblik i en mailkorrespondance mellem Rose Andersen og inspektør på Sigurd Schytz Kollegiet Morten Lindkjær. Heri fremgår det, at Rose Andersen har været uden strøm fra den 19. oktober til den 15. november 2020.

- Det var utrolig stressende og psykisk hårdt. Jeg boede i forvejen med flyttekasser omkring mig, og sad tilbage med en fornemmelse af, at mine problemer ikke blev taget seriøst, fortæller hun.

- Det var først, da jeg kontaktede administrationen, at nogen gjorde noget ved problemet. Og det tog dem kun to dage, så det har tydeligvist ikke været avanceret at løse.

Kort forinden var Rose Andersen blevet genhuset fra sin tidligere lejlighed på grund af omfattende vandskader. Kun få dage efter genhusningen gik strømmen i hendes nye lejlighed, men det var allerede i dagene op til genhusningen, at hun begyndte at blive foruroliget over kollegiets håndtering af problemerne.

Rose Andersen er ny flyttet permanent til lejligheden, hun blev genhuset i, da skaderne i den tidligere ville tage for lang tid at udbedre. I mellemtiden har problemerne med strømmen løst sig. Foto: Torben Sørensen

- En dag, da jeg kom hjem, stod der to personer i mit hjem og havde flyttet rundt på alt muligt. Uden at informere mig havde de tvunget sig adgang til min lejlighed, fordi en skade skulle ordnes. Jeg kan ikke forestille mig, at det  er lovligt, siger hun.

Annonce

Panik

Rose Andersen studerer til dagligt på CPH Business. Dermed er hun ikke en af de mange beboere, som står til at blive opsagt fra deres lejligheder, idet de ikke opfylder kollegiets krav om, at man skal være studerende.


Beboerne mister tilliden til inspektøren og bestyrelsen. Vi føler os som små børn, der overværer deres forældre skændes. Det er et cirkus herude.

Rose Andersen, beboer på Sigurd Schytz Kollegiet


Men det ændrer ikke på, at hun er påvirket af den kaotiske situation, som blandt andet har medført, at Helsingør Kommune har set sig nødsaget til at fyre kollegiets administration.

- Stemningen herude er meget panisk. Jeg har boet her i mange år, og det har på intet tidspunkt været mit indtryk, at det primært er studerende, som bor herude, siger hun og fortsætter:

- Studietjekket er kommet lidt ud af det blå, og samtidig har kommunikationen med bestyrelsen og inspektøren været ikke eksisterende.

Annonce

Tilliden forsvinder

Og det er netop manglen på kommunikation, Rose Andersen peger på som det første af mange problemer, som skal løses på kollegiet.

- Beboerne mister tilliden til inspektøren og bestyrelsen. Vi føler os som små børn, der overværer deres forældre skændes. Det er et cirkus herude, siger hun med henblik på de åbenlyse uoverenstemmelser i kollegiets bestyrelse.

Rose Andersen har ofte overvejet at flytte. Dog henviser hun til, at hun som studerende ikke nødvendigvis har råd til at købe sit eget, og at hun allerede har skrevet sig op til en lejlighed hos Boliggården.

Helsingør Dagblad har rettet henvendelse til inspektøren på Sigurd Schytz Kollegiet for at forholde ham kritikken. Han er ikke vendt tilbage.

Senest, dagbladet var i kontakt med ham, henviste han til sin tavshedspligt ved enkeltsager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Annonce