Annonce
Helsingør

Ryesvej gemmer på fantastisk grøn oase

Jesper Christiansen, Ole Svendsen og Christina Moltke så på den smukke have i Helsingør. (Foto: Lars Johannessen).
Annonce

Åben Have-dagene trak mange mennesker til blandt andet Christina Moltkes fantastiske have.

HAVER: Der var respekt og ros til Christina Moltke fra et godt sted her i weekenden. Moltke og manden Michael Nielsen var nogle af de lokale borgere, der slog lågerne op til deres haver - ved Haveselskabets Åben Have-arrangement. Og gæsterne var fulde af beundring over den fantastiske have, som Moltke og Nielsen har skabt bag huset på Ryesvej.

- Jeg er selv gartner, og jeg kan kun uddele ros. Det er lavet af folk, som har forstand på den slags, konstaterede Ole Svendsen.

De organiske

Svendsen var taget til Ryesvej sammen med partneren Jesper Christiansen fra Jylling, hvor de har købt en grund på 1.200 kvadratmeter for at bygge et hus på stedet… og naturligvis anlægge en fantastisk have.

- Vi får en skrående grund, og derfor var vi meget interesserede i at se, hvordan de har klaret den udfordring i denne have med stensætninger og så videre. Vi faldt for de organiske former og hele havens opbygning, da vi tjekkede den på nettet, så derfor tog vi til Helsingør for at se den, forklarede Svendsen og Christiansen.

Med en kølig pils

Michael Nielsen stod klar ved lågen og tog imod gæsterne ved Åben Have-arrangementet, som har til formål, at have-interesserede kan komme på besøg i fem forskellige haver i kommuner, der alle på hver sin måde skiller sig ud. Men han tog ikke æren for, at parret havde forvandlet den tidligere helt flade græs- og skvalderkålsmark til en sand oase i perioden fra 2000 til 2006.

- Min fornemmeste opgave har været at sidde i skyggen med en kølig pils, hvis ikke lige, der var noget der tungt, som skulle ordnes. Det er Christina, som har stået for resten. Den have er hendes et og alt, grinede Michael Nielsen.

Ryesvej-haven er på cirka 600 kvadratmeter og i mange niveauer med små terrasser og kampestenssætninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Idræt med komplikationer

Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Helsingør

Udvalgsformand frygter at flere vil blive ensomme: - Corona er noget møg på så mange måder

Annonce