Annonce
Helsingør

Så du heller ikke skiltet: Helsingør vrimler med parkeringspladser folk ikke kan finde

Hvis man ikke er lokalkendt, så kan man hurtigt køre forbi parkeringshuset ved Helsingør Bycenter.Foto: Lars Johannessen.
Der er for få p-pladser i Helsingør, lyder det ofte. Men både handelslivet og politikere peger på, at byen har rigtig mange parkeringspladser, der bruges alt for lidt.
Annonce

- Folk tager altså ikke skade af at gå lidt.

Udsagnet kommer fra Helsingør Handels konsulent Kim Backe, men det kunne lige så godt have kommet fra såvel Christian Holm Donatzky som Piet Petersen, der er formand for Helsingør Handel. For selv om politikere og handelsfolk godt kan være lidt uenige om parkeringsforholdene, så er der to ting de er ret enige om.

Annonce

Fremhæves ofte

Den ene er, at Helsingør faktisk har rigtig mange parkeringspladser, og den anden er, at lige nu udnyttes de ikke så godt, som de kunne.

For få parkeringspladser er ellers et punkt, som mange af byens kunder ofte slår ned på. Da Helsingør Dagblads panel for lokale med holdninger, Holdet, blev spurgt, mente 41 procent, at dårlige parkeringsforhold var medvirkende til, at så mange butikker står tomme.


Parkeringshuset er måske fyldt fem gange om året, resten af tiden er der god plads.

Christian Holm Donatzky, formand for By-, plan- og miljøudvalget.


Som konsulent for Helsingør Handel lægger Kim Backe ikke skjul på, at han gerne så at midtbyen fik 100 parkeringspladser mere. Men han mener, at det største problem med parkeringen er et helt andet.

- Skiltningen er alt for ringe, fortæller Kim Backe, der for nylig sammen med Helle Fuglsang Jeppesen fra Helsingør Bycenter tog på tur for at se, hvordan der gøres opmærksom på parkeringsmulighederne. I den forbindelse peger han på, at skiltet, der fører ned til bycenterets parkeringshus, er meget svært af få øje på, og hvis man ikke er lokal, så kører man måske forbi.

Annonce

Plads det meste af tiden

Netop parkeringshuset ved Helsingør Bycenteret er noget af det, som Christian Holm Donatzk,  radikalt byrådsmedlem og formand for by-, plan. og miljøudvalget, peger på, når talen falder på parkering. Det er nemlig efter hans opfattelse et af de gode eksempler på, at at det ikke er nødvendigt at oprette nye parkeringspladser.

- Parkeringshuset er måske fyldt fem gange om året. Resten af tiden er der god plads, siger han.

Parkeringshuset er at af de steder, hvor der som regel er masser af ledig parkeringsplads. Kim Backe peger på arealet ved færgerne og området som steder, hvor man også har gode muligheder for at finde en parkeringsplads.

Annonce

Svært for nye gæster

At de parkeringspladser ikke udnyttes bedre skyldes ifølge Kim Backe klart, at der ikke er skiltet bedre for mulighederne. Han peger på, at især bilister, der ikke færdes ofte i Helsingør, som regel går efter de kendte steder, som for eksempel parkeringen ved Kvickly i Stjernegade, parkeringen ved Havnepladsen og parkeringspladser i selve midtbyen. Ofte i en forgæves jagt.

Christian Holm Donatzky mener også, at det vil være oplagt at forbedre informationsmulighederne over for dem, der er i bil, og kommer på besøg. Det har kommunen faktisk forsøgt tidligere, hvor man især fremhævede parkeringsmulighederne ved færgelejet, men virkningen af den kampagne er tilsyneladende aftaget.

Annonce

Ansatte kan holde længere væk

En bedre skiltning kan måske få folk til holde lidt længere væk, hvis man til gengæld er garantret en plads. Christian Holm Dontzky lægger ikke skjul på at han mener, at debatten om manglende parkeringsmuligheder er lidt skæv, hvis man for eksempel sammenligner Stengade med Strøget i København.  Der kan folk godt finde ud af at bevæge sig, selv om det også her kan være en udfordring at finde en parkering tæt på.

Der er også en anden måde at frigøre parkeringsplads på, påpeger Kim Backe fra Helsingør Handel.

- Det ville være nemmere at finde en p-plads i byen, hvis butikkernes ansat for eksempel kunne holde Nordhavn, i stedet for meget tæt butikken, hvor de så til gengæld løbende skal justere parkeringsskiven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce