Annonce
Helsingør

Så er byggeriet i gang: Helsingørs nye genbrugsplads skal stå klar i 2022

Torsdag blev første spadestik taget til Helsingørs ny genbrugsplads. Foto: Lars Lindevall
Beboerne i den sydlige del af Helsingør Kommune får nemmere ved at komme af med affaldet, når den nye genbrugsplads åbner

HELSINGØR: Sidste år blev omkring 35 procent af borgernes husholdningsaffald genanvendt i Helsingør Kommune.

Målet er 50 procent i 2022.

Byggeriet af en ny bynær genbrugsplads i det sydlige Helsingør skal være med til at sikre en større genanvendelse, og torsdag eftermiddag blev det første spadestik taget på byggepladsen.

Annonce
Den cirkulære form skal gøre det nemt at komme rundt på genbrugspladsen. Illustration: Arkitektfirmaet Friis Andersen

Genbrugspladsen bliver placeret over for Forsyning Helsingørs driftscenter på Energivej i udkanten af Helsingør - fire kilometer fra bykernen.

- Nu er vi kommet et spadestik tættere på den nye bynære genbrugsplads, der giver særligt borgere i den sydlige del af kommunen kortere afstand til at komme af med pap, plast og andet affald på en god og miljørigtig måde, siger Jens Bertram, der er bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.


Nu er vi kommet et spadestik tættere på den nye bynære genbrugsplads, der giver særligt borgere i den sydlige del af kommunen kortere afstand til at komme af med pap, plast og andet affald på en god og miljørigtig måde

Jens Bertram, Forsyning Helsingør


Byggeperioden forventes at vare indtil sommeren 2022, hvorefter de lokale borgere kan komme af med affaldet på stedet.

Fokus på genbrug og reparation

Den nye genbrugsplads, som totalentreprenøren NCC Danmark sammen med Arkitektfirmaet Friis Andersen står bag, bliver udviklet med særlig fokus på cirkulær økonomi og genanvendelse af ressourcer.

Genbrugspladsen får et areal på 11.300 kvadratmeter. Illustration: Arkitektfirmaet Friis Andersen

Eksempelvis kan borgere få mulighed for at bytte, købe og sælge genstande til genbrug - det kunne for eksempel være møbler, byggematerialer, elektronikprodukter, bøger og plæneklippere.

Derudover vil Forsyning Helsingør også samarbejde med skoler og organisationer om aktiviteter og events på genbrugspladsen, der handler om genanvendelse - eksempelvis en reparationsdag.

- Jeg glæder mig til en ny genbrugsplads, der er viser gode løsninger inden for genanvendelse af ressourcer, direkte genbrug og brugervenlighed, siger Jens Bertram.

Genbrugspladsen bliver placeret på Energivej over for Forsyning Helsingørs eget driftscenter. Illustration: Arkitektfirmaet Friis Andersen

Genbrugspladsen, der er på 11.300 kvadratmeter, får en cirkulær form, hvor kunderne bliver ledt forbi et særligt hus beregnet til direkte genbrug af forskellige materialer, et rum til farligt affald samt containere til de forskellige genanvendelige fraktioner. Arkitekturen i projektet følger også et cirkulært motiv.

- Vi sætter pris på at være med til at skabe en moderne genbrugsplads, som beboerne i Helsingør vil få stor glæde af, siger områdedirektør Bjarki Finnbogason fra NCC’s beton & anlægsdivision.

Totalentreprenøren NCC Danmark har sammen med Arkitektfirmaet Friis Andersen ansvaret for projektet. Illustration: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Det ny Hestemøllestræde: Så kan regnen bare komme

Annonce