Annonce
Helsingør

Så lykkedes det: 90-årige Bitte har fået sit første stik

90-årige Annelise Nielsen fra Helsingør, der bor i eget hjem, har nu fået sin første corona-vaccination. Samtidig oplyser Region Hovedstaden, at der iværksættes flere initiativer for at sikre, at ældre og sårbare borgere får en vaccinationstid. Foto Benoit Tessier/File Photo
Sammen med kommuner og praktiserende læger gennemfører Region Hovedstaden nu en række tiltag for at sikre, at ældre og sårbare borgere fra målgruppe 2 og 3 kan blive vaccineret lokalt eller i eget hjem.

CORONA-VACCINATION: Mere end 101 telefonopkald skulle der til, før det lykkedes. Men nu er 90-årige Annelise Nielsen, bedre kendt som Bitte, fra Helsingør blevet vaccineret mod corona. Hun har fået sit første stik.

Det skete søndag, hvor hendes datter og svigersøn, Dorte og Steen Boldsen, kørte hende til vaccinationsstedet i Hillerød.

Helsingør Dagblad fortalte i sidste uge historien om den 90-åriges datter Dorte Boldsen, der mere end 101 gange havde forsøgt at ringe til vaccinationsbooking for at få en tid til sin mor.

De mange forsøg på at booke en tid skete i perioden mellem den 12. februar og sidste uge, hvor det lykkedes.


Min kone fik at vide, at de ikke havde den rigtige vaccine, som min svigermor skulle have. Men dagen efter fik vi så beskeden om, at hun kunne blive vaccineret søndag. Og det hele gik fint og smertefrit på vaccinationsstedet i Hillerød

Steen Boldsen, svigersøn


Den 12. februar fik den 90-årige kvinde, der bor i eget hjem, brev om, at hun nu kunne booke en tid til vaccination.  Annelise Nielsen har imidlertid aldrig haft nem-id og det viste sig at gøre tidsbestillingen til en corona-vaccination til en meget tidskrævende og besværlig opgave. Da det efter de ekstremt mange forsøg endelig lykkedes at komme igennem til et menneske i bookingen, var det til gengæld til en nedslående besked.

- I første omgang. For min kone fik at vide, at de ikke havde den rigtige vaccine, som min svigermor skulle have. Men dagen efter fik vi så beskeden om, at hun kunne blive vaccineret søndag. Og det hele gik fint og smertefrit på vaccinationsstedet i Hillerød, tilføjer Steen Boldsen.

Her finder du - måske - en ledig tid

Ledige vaccinationstider kan ses på regionh.dk under ’Ledige vaccinationstider og planlagte og gennemførte vaccinationer’.

Der kan man se, hvilke målgrupper, der vaccineres i øjeblikket, og hvilke centre, som har ledige tider, og oplysningerne bliver opdateret dagligt.

Der er dog ikke garanti for, at der er ledige tider, når man kommer igennem på telefonen eller vacciner.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Hvad har vi lært af corona?

Annonce