Annonce
Helsingør

Sådan gør du hvis...: Helsingør Kommune laver coronaguide til forældre

Med svar på ja/nej-spørgsmål får forældrene råd om, hvad de gør, når en coronasituation opstår. Grafik: Arn Lehrmann, Helsingør Kommune.
Forældre får lettere ved at vide, hvordan man skal håndtere situationen, hvis der er corona eller noget, der ligner, i familien.
Annonce

CORONA: Hvad gør vi, hvis vores barn har corona og hvordan reagerer skolen?

Det er to af de spørgsmål, som mange forældre kan komme til at forholde sig til snart eller måske allerede har været nødt til at drøfte.

Nu har Helsingør Kommune valgt at lave et såkaldt flowchart, hvor forældrene gennem en række ja/nej-spørgsmål bliver informeret om præcis, hvordan man skal reagere i en given situation.

Annonce

Råd og vejledning

Guiden er inspireret af en lignende vejledning fra Furesø Kommune og så tilpasset de lokale forhold. Den giver vigtige råd, men man skal også følge de lokale vejledninger, som man får fra den institution, hvor ens barn går.


Jeg har stor forståelse for, at det kan være svært at navigere i den nye hverdag, hvor corona hele tiden er med som blind passager.

Rikke Reiter, chef for center for dagtilbud, skoler og fritid.


Den nye guide kommer på et tidspunkt, hvor mange skoler og børnehuse har registeret positive tilfælde i de seneste dage.

Annonce

Ros til forældre

Rikke Reiter, der er chef for center for dagtilbud, skoler, fritid og idræt, roser forældrene i denne svære tid.

- Som chef for området er jeg meget glad for at opleve, at børn og forældre generelt tager et stort ansvar for at få stoppet smitten og brudt smittekæderne. Og jeg har stor forståelse for, at det kan være svært at navigere i den nye hverdag, hvor corona hele tiden er med som blind passager, siger hun.

-  Vi har oplevet mindre udbrud af corona i vores dagtilbud, og senest har vi været nødt til at lukke Børnehuset Troldehøj i nogle dage for at komme smittespredningen til livs. Ligeledes er det blevet en del af skolehverdagen, at klasser i kortere perioder overgår til virtuel undervisning, mens de venter svar på corona-tests. I et enkelt tilfælde har vi lukket en hel skole, Skolen ved Rønnebær Allé, ned, fordi vi oplevede for meget smitte på tværs af klasser og årgange.

Hun håber derfor, at den nye guide kan blive en god hjælp.

- Derfor håber jeg, at guiden ’Må mit barn komme i institution/skole?’, som vi i øjeblikket er i gang med at distribuere til dagtilbud og skoler, kan være med til at gøre det en smule nemmere at navigere, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Helsingør

Værktøj stjålet fra varebiler

Annonce