Annonce
Helsingør

Sådan skal Helsingørs nye genbrugsplads se ud

Den nye genbrugsplads i den sydlige del af byen bliver "state of the art", lover Helsingør Forsyning.
Annonce

I 2022 får beboerne i den sydlige del af kommunen endnu en genbrugsplads at vælge imellem, når de skal af med deres affald.

- Vi har brug for en ekstra genbrugsplads, der ligger tættere på Helsingør og den sydlige del af kommunen, så borgerne får kortere afstand til at aflevere sorteret affald, siger bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram.

Ifølge Forsyning Helsingør vil den 11.300 m2 store genbrugsplads have en cirkulær gæsterute, hvor biler med affald, vil blive ledt forbi både et særligt hus beregnet til direkte genbrug af forskellige materialer, rum til farligt affald og containere til genanvendeligt affald.

Det bliver entreprenørfirmaet NCC Danmark A/S der - sammen med arkitektfirmaet Friis Andersen som underrådgiver -  skal bygge genbrugspladsen. Byggeriet går igang til foråret.


Bestyrelsesformand i Helsingør Forsyning, Jens Bertram, betegner den nye genbrugsplads som "State of the art" inden for genanvendelse af ressourcer, direkte genbrug og brugervenlighed.
Byggeriet af den nye bynære genbrugsplads i Helsingør er en af de indsatser, der skal sikre mere gen- anvendelse af affaldet i kommunen. Målet er 50 procent i 2022. I dag genanvender kommunens bor- gere 33 procent.
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce