Annonce
Øresund

Særlige regler for Nordsjælland er svære at finde

Nordsjællands Politi under en kontrol ved Hornbæk Havn. Der gælder særlige regler for sejlads i det nordlige Øresund, men det er mange ikke opmærksomme på. Foto: Lars Johannessen.
Mange sejlere ved det ikke, men der er særlige regler for motorbåde og vandscootere i Nordsjælland
Annonce

SEJLADS:  - Bestyrelsesformanden og havnefogeden kendte dem ikke, siger Carsten Nielsen. Han er formand for  Grundejerforeningen i Humlebæk og det er de særlige regler, der gælder for sejllads i Nordsjælland, han taler om.

Ud over de gældende søfartsregler er der nemlig nogle særlige bestemmelser for Nordsjælland. De er fastlagt i et reglement, som Jens-Christian Bülow, som politidirektør, lavede med virkning fra den 2. november 2018.

Problemet med reglerne er, at mange tilsyneladende ikke kender dem. Det er i hvert fald den opfattelse som bestyrelsen i Grundejerforeningen i Humlebæk har, når de ser den daglige opførsel i og omkring Humlebæk Havn. Derfor så de gerne, at der blev gjort mere for at informere om reglerne.

Herunder kan du læse reglerne.

Her er sejlads-reglerne for det nordlige Øresund

Særlige regler for sejlads i Nordsjællands Politis område.

Sejlads med motorbåde og vandscootere må i månederne maj-september ikke finde sted indenfor en afstand af 300 meter fra kysten.

Det er dog tilladt at sejle motorbåde og vandscootere indenfor grænsen på 300 meter, når følgende betingelser er opfyldt:

                    1. motorbåde sejles med så lav hastighed, at de ikke planer på vandet,

                    2. sejlretningen skal i videst muligt omfang være vinkelret på kysten, og

                    3. føreren af motorbåden skal kunne håndtere den på fuldt betryggende måde
Sejlads med motorbåde og vandscootere skal overalt ud for kysterne i Nordsjællands politikreds foregå således, at eventuelle badende ikke udsættes for fare eller ulempe, og således at unødig støj undgås

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

FC Helsingør tabte til Superligahold

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Debat

Debat: DBU udviser ikke loyalitet

Annonce