Annonce
Helsingør

Sæsonen blev skudt i gang: John og Jens hoppede i det kolde vand på mærkedag

Et par minutter blev det til, da John Mogensen, til venstre, og Jens Bertram hoppede i det kolde vand ved Snekkersten Havn. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
Vandet var ikke mere end et par grader varmt, da John Mogensen og Jens Bertram markerede årets første dag med livreddere i Helsingør Kommune.

ØRESUND: Kuldegysningerne var mange, da årets første badedag med livreddere søndag løb af stablen.

På Snekkersten Havn troppede en mellemstor gruppe borgere således op, og blandt dem var cheflivredder, John Mogensen, og konservative Jens Bertram fra redningsudvalget. Idéen om, at livredder-sæsonen i år skulle begynde tidligere end normalt, var nemlig deres.

- Coronavirusset har lukket svømmehallerne, så man kan ikke svømme andre steder end i havet. Med det her initiativ vil vi skabe et gratis og sundt tilbud til borgerne, fortalte John Mogensen.

Annonce

Råd og tips

Hver søndag vil der på skift være en livredder forskellige steder i Helsingør Kommune. Her vil det udover en tur i det kolde vand være muligt at få gode råd og tips til svømning fra de forskellige livreddere.

Her er livredderne

  • Hvor: Lynæs Havbad, Gilleleje Østmole og på skift Snekkersten Havn, Langebro og Hornbæk Østmole (se datoer nedenfor).
  • Hvornår: Kl. 10-14 søndage i marts, april og maj.
  • Datoer: 14. marts: Langebro, 21. marts: Hornbæk Østmole, 28. marts: Snekkersten Havn, 4. april: Langebro, 11. april: Hornbæk Østmole, 18. april: Snekkersten Havn, 25. april: Langebro, 2. maj: Hornbæk Østmole, 9. maj: Snekkersten Havn, 16. maj: Langebro, 23. maj: Hornbæk Østmole, 30. maj: Snekkersten Havn

For at markere begyndelsen på initiativet var både John Mogensen og Jens Bertram mødt op. Og det var til trods for, at den ene af dem ikke er vant forårets kolde havvand.

- Jeg er forfærdelig dårlig til at vinterbade, grinte Jens Bertram.

- Men man bliver vel nødt til at være foregangsmand, sagde den konservative politiker, inden han hoppede i vandet.

Annonce

For alle

Mere vant til kolde vand er John Mogensen, der allerede fra morgenstunden havde været i vandet i Lynæs, hvor flere end 30 forårsbadere mødte op.


Der er mange, der har åbnet sig op over for at hoppe i vandet uden for sommermånederne, og det kan jeg godt forstå. Det giver en fed energi.

John Mogensen, cheflivredder


- Det var sgu koldt. Der var solen ikke kommet frem endnu, fortalte John Mogensen.

Det var den til gengæld, da han sammen med Jens Bertram tog sin anden svømmetur ved Snekkersten Havn.

John Mogensen var glad for at se de mange mennesker, som var mødt op for at bade. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

- Det handler om at få styr på vejrtrækningen, så kan man bedre slappe af i vandet, fortalte John Mogensen efter svømmeturen.

Det, og meget mere, kan han og andre livreddere fortælle om til dem, som har mod på en badetur næste søndag, hvor det bliver ved Langebro.

- Der er mange, der på det seneste har åbnet sig op over for at hoppe i vandet uden for sommermånederne, og det kan jeg godt forstå. Det giver en fed energi, sagde cheflivredderen og fortsatte:

- Men det her er lige så meget til alle dem, som ikke har prøvet det før, men måske er nysgerrige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce