Annonce
Helsingør

Sæsonens vigtigste sejr

(Foto: Lars Johannessen)

Efter en tæt kamp mod Ribe-Esbjerg vandt NH sig endnu en sæson i landets bedste håndboldrække.

Annonce

NH-Ribe-Esbjerg 26-25 (13-10)

Håndbold: Den sidste sjællandske håndbold-skanse skulle forsvares, da Nordsjælland Håndbold onsdag aften mødte Ribe-Esbjerg i hjemmeholdets næstsidste kamp i nedrykningsspillet.

Ribe-Esbjerg var lige ved at nå med til vindernes slutrunde og er ret beset det stærkeste hold i puljen med en god bredde og mange klassespillere.

Deres sidste kamp vandt de med fire mål mod Lemvig, hvilket placerede dem på en andenplads i slutspillet med fire point før dagens kamp.

Nordsjælland var derimod ramt af skader til to af holdets største profiler Meklenborg og Dahl og måtte i weekenden se sig banket af Mors-Thy, hvor holdet specielt i første halvleg spillede katastrofalt.

Der var derfor lidt af et pres på Ian Marko Fogs skuldre før kampstart, da han skulle sikre, at holdet fandt den rigtige melodi igen.

Begge hold kunne med en sejr spille sig fuldstændig ud af kampen om sidstepladsen, og selvom udeholdet var forhåndsfavoritter, kunne den fyldte kulisse i Nordsjælland godt komme til at spille en vigtig rolle i hjemmeholdets bestræbelser på point.

Annonce

En meget tæt kamp

Dommeren fløjtede kampen i gang klokken 19.00, og Nordsjælland lagde bedst fra land.

Efter få minutter havde de bragt sig foran på mål af Aku Kreutzmann og Nicolas Kristiansen, og føringen holdt helt til pausen.

Dette skyldes ikke mindst en stor præstation af unge Carl-Emil Hounstrup med fire mål, der virkelig har været i målform i de sidste to kampe.

Første halvleg sluttede 13-10 til Nordsjælland, der aldrig kom bagud.

I anden halvleg startede Nordsjælland, som de sluttede, nemlig med at score mål.

Det samme kan man dog sige om Ribe-Esbjerg, og de to hold skiftedes til at score mål.

Heldigvis blev Nordsjælland ved med at have et tremålsforspring helt hen til kampens døende minutter, hvor der pludselig for alvor kom spænding ind i kampen.

Ribe-Esbjerg halede mere og mere ind på Nordsjælland, der pludselig kun var foran med et enkelt mål.

Nordsjællands sidste mål blev sat ind af Tobias Jørgensen og kampen endte 26-25.

Annonce

Fantastisk

Med sejren har Nordsjælland nu fem point i nedrykningspillet, hvilket betyder, at de har sikret en sæson mere i herrernes bedste håndboldrække til næste år, hvilket cheftræner Ian Marko Fog sætter selvfølgelig sætter stor pris på.

- Det er helt fantastisk at være sikre på overlevelse. Vi har været så pressede på vores ressourcer, og så er det bare helt vildt at se sådan en præstation, som holdet leverer i dag, fortalte den meget lettede og glade cheftræner efter kampen.

Han fremhæver især den 48-årige målmandsveteran Kristian Asmussen, som en af dem, der gik forrest i kampen.

- Han viste rutinen i målet, og generelt var det var en meget disciplineret kamp fra vores side af.

- Efter tre kampe på syv dage, kunne man godt mærke, at spillerne er ved at have brugt deres sidste kræfter. Derfor er det helt vildt vigtigt, at vi selv afgør det inden sidste kamp på lørdag og jeg er vanvittig glad lige nu, siger Ian Marko Fog.

Annonce

Måske lidt øl

Selvom Nordsjællands mere eller mindre er slut nu, får det ikke holdet til at slippe gaspedalen i sæsonenes sidste kamp på hjemmebane på lørdag mod Lemvig.

- Drengene har selvfølgelig fri torsdag, og jeg kunne forestille mig, at de gerne ville ud i dag og drikke lidt øl. Den rigtige fejring kommer først på efter kampen på lørdag. Specielt nu hvor vi reelt har muligheden for 9. Pladsen og de ekstra penge, som følger med, siger Ian Marko Fog.

Han håber, at se så mange fans som muligt til lørdagens kamp, hvor for sidste gang skal stå i spidsen for Nordsjælland.

- Vi skal vinde kampen på lørdag, og det vil vi alle sammen rigtig gerne slutte sæsonen af med, forklarer Ian Marko Fog.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holdet

Ugens medlem af Holdet: Ole Traulsen

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce