Annonce
Helsingør

Søger 500.000 kr. til festival: - Spændende initiativ, men der er mange ønsker og få penge

- Den bliver sendt til budgetforhandlingerne, men der er rigtig mange ønsker og meget få penge, siger borgmester Benedikte Kiær. Foto: Lars Johannessen
Jazzpianist Niels Lan Doky og konsulent Peter Mørk har ansøgt kommunen om støtte på 500.000 kroner til festivalen Jazztronomy.
Annonce

HELSINGØR: Jazzmusiker Niels Lan Doky vil skabe en ny international jazz- og gastronomi-festival i Helsingør, og sammen med konsulent Peter Mørk har han ansøgt kommunen om støtte på 500.000 kroner til festivalen.

Ansøgningen har i første omgang været behandlet af Kultur- og Turismeudvalget, som har tilkendegivet, at de “ser positivt på projektet”.

Dernæst skal Økonomiudvalget skal beslutte, om der skal reserveres 500.000 kroner til Jazztronomy fra puljen til større events i 2021.


Den bliver sendt til budgetforhandlingerne, men der er rigtig mange ønsker og meget få penge

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune


Michael Mathiesen, der er formand for Kultur- og Turismeudvalget, kalder ideen om en jazz- og gastronomi-festival i Helsingør for et “fantastisk projekt”.

- Det er nogle kapaciteter, der stiller sig i spidsen for det, og derfor tror jeg, at man fra day one kan skabe en festival med meget høj kvalitet af både musik, kunst og kulinariske oplevelser. Det kan skabe endnu flere turister og endnu mere begejstring i Helsingør, siger Michael Mathiesen.

Annonce

‘Mange ønsker og meget få penge’

Borgmester Benedikte Kiær, der er formand for Økonomiudvalget, ser også festivalen som “et meget spændende initiativ”, men hun slår fast, at økonomien for 2021 stadig er meget usikker.

- Det er skønt, at de tager det her initiativ, og der er ingen tvivl om, at deres projekt er af meget høj kvalitet. Den bliver sendt til budgetforhandlingerne, men der er rigtig mange ønsker og meget få penge. Vi står i en meget usikker økonomisk situation, og vi sidder og venter på tallene fra Indenrigsministeriet, der viser, hvor hårdt udligningen rammer os, siger Benedikte Kiær fra Det Konservative Folkeparti.

Hun slår dog fast, at det er vigtigt for kommunen - også økonomisk - at investere i kultur.

- At satse på kultur og oplevelser sikrer, at der er en drivkraft, og at der er nogle kunder, der kommer igen og igen hos de erhvervsdrivende i Helsingør, siger Benedikte Kiær.

Claus Christoffersen, der er næstformand i Økonomiudvalget, er også begejstret for projektet.

- I bund og grund er det et meget positivt projekt, der i sin form og udtryk er lokalt forankret. Det kan være med til at brande byen og bygge videre på den lokale jazz-arv.

Men han slår fast, at den socialdemokratiske gruppe endnu ikke har taget stilling til eventuel bevilling af støtte.

- Nu tager vi en grundig drøftelse af, hvordan vi ser på projektet, og derefter skal vi prioritere de midler, der er til rådighed, siger Claus Christoffersen.

Jazztronomy

Jazzmusiker Niels Lan Doky og konsulent Peter Mørk er gået sammen om at skabe festivalen Jazztronomy i Helsingør Kommune.

Festivalen skal være en årligt tilbagevendende festival med en kombination af jazz, mad, kunst, talks og andre kunstneriske indslag. Festivalen har en ambition om at være en toneangivende international festival.

Med 44 koncerter og events over 4 dage og med inspiration fra andre udenlandske festivaler som SXSW (South by Southwest) vil arrangørerne skabe en ny international festival i Helsingør Kommune. Arrangørernes ambition er, at festivalen skal differentiere sig entydigt og markant fra andre festivaler i Danmark og Europa ved at tænke andre kunstformer og erhverv ind i programmet og fremstå involverende med en stærk forankring i lokalmiljøet.

Periode: Kristi Himmelfart weekenden hvert år. Første år: Torsdag til søndag 13.-16. maj, 2021

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce