Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

TINKERUP:  - Jeg gik jo henne på nabogården, da jeg så røgen herovre fra. Og så ka' du dæleme tro jeg fik travlt - jeg kastede mig ind i bilen og drønede hen til gården for at få mine dyr ud. Så ringede der en nabo og sagde: "Hvad faen er det for en måde at køre ud af udkørslen på?" - Se at få lettet røven og kom herover, og det skal være nu, svarede jeg.

Søren "Slam" Pedersen gør ikke det store nummer ud af, at han og naboer fik reddet 24 stykker kvæg ud af en brændende stald her på gården i Tinkerup. Han er bare glad for, at han opdagede branden i tide. Foto:; Niels Berg

Søren "Slam" Pedersen har 24 stykker økologisk kvæg gående på gården. Han lugter lidt af røg, mens han fortæller om sin indsats for dyrene i staldbygningen ved gården på Tinkerupvej i Tikøb, som brød i brand sent fredag eftermiddag.

Spærret af lort

Bag ved ham knokler brandfolk med de sidste rester af branden. Der stiger stadig tyk røg op fra halmballerne, som bliver løftet ud med en grab og overpøset med vand.


Der var så megen stort røg, at man skulle tro det var et større oplag af dæk, der brændte derinde.

Søren "Slam" Pedersen, kvægholder


- Der var så megen stort røg, at man skulle tro det var et større oplag af dæk, der brændte derinde. Og så ku' jeg ikke få lågen op på grund af al den lort, der ligger derinde. Men der gik ikke så lang tid, før flere naboer kom til og hjalp mig med at få kvæget ud, fortæller "Slam."

Brandvæsenet knokler med at få slukket ilden i de sidste halmballer. Foto: Niels Berg

De stod i den anden ende af laden, hvor der ikke var så megen røg.

Annonce

Gik ikke i panik

- Dyrene går ikke i panik - de er rolige, når det er mig og de andre, der tager hånd om dem. De kom hurtigt ud på marken og ingen led overlast, fortæller kvægholderen.

Han priser sig lykkelig for, at han opdagede ilden i tide.

- For ellers var det gået helt galt, fastslår Søren "Slam" Pedersen, som tidligt fredag aften stadig ikke vidste, hvor han nu skal gøre af dyrene.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce