Annonce
Helsingør

Sagt under debatten: - Det er ikke skattestigninger, som skaber velfærd

Selv under en alvorlig byrådsdebat er der plads til smil, her Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe (til højre) og Enhedslistens Helena Jørgensen. Foto: Torben Sørensen/kalabas.dk


HELSINGØR: Debatten tager timer, når Helsingør Byråd førstebehandler et budget. Her er en håndfuld udpluk fra mandag aften.

Marlene Harpsøe, Dansk Folkeparti:

- Vi skal have et budget i balance uden, at det går ud over velfærden. Derfor accepterer vi, at vi er nødt til at hæve skatten. Det glæder sikkert regeringen, at borgerne nu skal grave dybere i lommerne.

Annonce

Jan Ryberg, Lokaldemokraterne:

- Forbruget af vikarer er helt ude af kontrol, og hele området trænger til en gennemgribende renovering og nye aktive løsningsmodeller. Måske er vi kommet dertil, hvor en udlicitering af hjemmeplejen er en attraktiv løsningsmodel.

Mette Lene Jensen, Venstre:

- Det er ikke skattestigninger, som skaber velfærd. Det er derimod erhvervslivet, der skaber velfærd. Det er her, der udbydes arbejds- og lærepladser. Det er og bliver erhvervslivet, der er den største vækst-driver.

Christian Holm Donatzky, De Radikale:

- Overskriften for de radikale prioriteringer i årets budgetforhandlinger er busser, cykler og fodgængere. Transporten er den største klimasynder i Helsingør Kommune.

Allan Berg Mortensen, Enhedslisten:

- Det kommunale selvstyre er under afvikling. Servicedriftsloft og sanktioner over for skattestigninger begrænser kommunalbestyrelsernes råderum, mens staten så kan agere julemand på kommunernes vegne med øremærkede puljer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce