Annonce
Helsingør

Sarah tog sit livs valg midt i personlig krise: - Min søn begyndte at skrige helt uhæmmet

Der er nærmest ikke en afkrog af verden, som Sarah Thorning Guldborg ikke har set. Foto: Martin Rye
Byrådskandidat Sarah Thorning Guldborg har fløjet verden rundt hele sit liv for SAS. For fire år siden måtte hun foretage sit livs nødlanding, da hun måtte gå fra sin kæreste og far til deres børn gennem 12 år.

MIT SVÆRESTE VALG: Der står en brun, skrøbelig træhund på Sarah Thorning Guldborgs bogreol.

Den kommer fra en lille by i Cuba. På væggen i entréen har hun en drømmefanger fra Mexico, og strandskaller fra Den Dominikanske Republik.

Gennem hele sit voksenliv har Sarah Thorning Guldborg rejst hele verden rundt som stewardesse for SAS. Når hun havde fri, kunne hun ikke stoppe sig selv fra at rejse. Hun tog med sine børn og deres far rundt i de yderligste samfund på kloden.

Annonce

For fem år siden måtte hun foretage sit livs nødlanding, da hun skulle træffe sit livs sværeste valg. Sarah og faren til hendes to børn gik hver til sit.

Jeg er selv skilsmissebarn, så jeg vil gerne give mine børn en tryg barndom. Det her billede, jeg havde af den perfekte familie med mor og far og to børn, bristede.

Sarah Thorning Guldborg. indretningsdesigner og byrådskandidat for De Konservative.

Sarah var nervøs for, hvordan hendes børn ville tackle det. Nu var ideen om den perfekte glansbilledefamilie bristet.

Hun beskriver det selv som en svær tid, i dag er hun ude på den anden side og har startet sin egen indretningsdesign-virksomhed. Oven i det stiller hun for første gang op til kommunalvalget for De Konservative til november.

Den lille, skrøbelige træhund fandt hun i en lille by i Cuba. Foto: Martin Rye

Verden rundt

Byrådskandidaten er vokset op som skilsmissebarn i kystbyen Skodsborg. Sammen med sin storebor boede hun sammen med sin mor, som blev skilt fra deres far, da Sarah var fire år. Hendes far flyttede i sine sidste år til Thailand.

Hun beskriver sin mor som "omsorgsfuld," og en der "hjalp de svageste." Moren var socialrådgiver i Rudersdal Kommune, men det var dog ikke hende, der prægede hendes politiske standpunkt.

- Hun var jo socialdemokrat, siger Sarah og griner.

Frem mod kommunalvalget interviewer Lokalavisen Nordsjælland en række byrådskandidater om deres livs sværeste valg.Hver uge er det en ny historie og et nyt valg. I næste uge kan du læse historien om Daniel Boalth Petersen fra Socialdemokratiet. Logo: Wayne Southwell

Som ung tog Sarah til Málaga, hvor hun boede i fire år for at læse turisme på et universitet i byen. Sarah havde altid haft en drøm om at komme ud at se verden. Hun troede, at hun skulle være tolk, men Sarah savnede den menneskelige kontakt. Så hun blev stewardesse hos SAS i stedet for.

Igennem 16 år havde hun arbejdsplads i 12 kilometers højde, men tilbage i 2010 skete der noget, der fik hendes selvbillede som stewardesse til langsomt at krakelere.

Sarah husker tydeligt, hvor højt hendes søn Sebastian græd, da hun fortalte, at hun og deres far skulle gå fra hinanden. Foto: Martin Rye
Annonce

Smerterne gik aldrig væk

Det var en flyvning, som alle andre før den. Selvom det skete for 11 år siden, er hun stadig mærket af det i dag.

Flyet, hun var i, foretog en hård landing, og da flyet ramte landingsbanen gik slaget fra hjulene, op i flyet og hele vejen igennem Sarahs ryg. Hun fik piskesmæld af den hårde landing og udviklede senere inflammation i slimsækkene i skuldrene.

- Det var bare smerter, der aldrig gik væk. Jeg kunne kun løfte min arm så højt op, siger hun, og løfter sin arm op i skulderhøjde.

Blå bog

  • Navn: Sarah Thorning Guldborg
  • Alder: 43 år
  • Arbejde: Tidl. Stewardesse i SAS og driver i dag sin egen indretningsdesignvirksomhed, der laver indretningsprojekter for blandt andet Microsoft, Bisca og PFA.
  • Politiske liv: Stiller op for første gang til Kommunalvalget for De Konservative.
  • Personlig info: Født og opvokset i Skodsborg og bor i dag i Espergærde.

Til sidst blev smerterne så slemme, at flyvelægen fra SAS syv år senere måtte tage hendes certifikat fra hende, som hun skulle bruge for at måtte flyve. Hun kan sagtens forstå det i dag, og hun medgiver, at det nok var for hendes eget bedste. Men pludselig stod hun med en fornemmelse af at have mistet en del af sin identitet.

- Hvem er man så? I dag siger jeg stadig "vi" om SAS. Så det var virkelig hårdt at forlade det, men jeg havde set det komme på grund af mine skader, siger hun.

Inden da havde hun dog sat lidt gang i sin indretningsdesign-virksomhed, så hun havde noget at falde tilbage på.

Den 43-årige byrådskandidat bor stadig i kommunens syd-østlige krog tæt på vandet og børnenes far. Foto: Martin Rye
Annonce

Den sværeste beslutning

Et år forinden skulle hun tage sit livs valg. For bruddet med børnenes far og det efterfølgende tab af certifikat udløste flere måneders stress. Sarah vil ikke komme ind på baggrunden for, hvorfor hun og hendes kæreste gennem 12 år gik fra hinanden.

Men det gjorde de altså.

For Sarah var beslutningen en af hendes livs sværeste beslutninger.

- Jeg er selv skilsmissebarn, så jeg vil gerne give mine børn en tryg barndom. Det her billede, jeg havde af den perfekte familie med mor og far og to børn, bristede, siger hun.

Hun var også godt klar over, hvor stor en omvæltning, det ville være for børnene.

-Vi lavede jo et kæmpe indhak i vores børns liv, siger Sarah.

Men de gjorde det alligevel. Parret satte sine børn ned i stuen og fortalte, at de ikke længere skulle være sammen.

- Jeg kan tydeligt huske, at min 9-årige søn begyndte at skrige helt uhæmmet. Børnene tog det rigtig hårdt, og hele familieidyllen blev brudt. Nu handlede det bare for os voksne om at samarbejde og få det bedste ud af det. For børnenes skyld, siger hun.

Sarah Thorning Guldborg har taget sine børn verden rundt, her er de i Bangkok i 2017. Sebastian er i dag 14 år og Carla er blevet 9 år. Foto: Privat
Annonce

Bevar barndomshjemmet

Siden den dag bor børnene lige meget hos hver forældre. Og sådan skal det også være, fortæller Sarah. Børnenes far er blevet boende i børnenes barndomshjem i Espergærde, hvor Sarah også er flyttet i et nyt hus.

- Jeg ville ikke have, at børnene skulle flytte fra deres barndomshjem, siger hun.

I dag er hun ikke i tvivl om, at det var den helt rigtige beslutning.

- Alternativet ville være, at de skulle bo med to forældre, der skændtes, siger hun.

Annonce

Den helt rigtige løsning

Den 43-årige byrådskandidat er landet blødt i kommunens syd-østlige hjørne, hvor hun har sin egen indretningsdesign-virksomhed. Sarah bor i huset alene, når børnene ikke er hos hende.

Hun har fundet sig en ny kæreste, som hun flyttede sammen med for nogle år tilbage. De fandt hurtigt ud af, at det med at bo sammen ikke var for dem. Så de solgte det hus, de var flyttet ind i og tog hver til sit. Kort tid efter fandt de dog sammen igen, men bor hver for sig den dag i dag.

- Det handler om at finde den helt rigtige løsning for at få det til at fungere, siger hun.

Sarah Thorning Guldborg driver sin egen indretningsdesignvirksomhed fra førstesalen i sit hjem i Espergærde, som kun ligger et stenkast fra stranden. Foto: Martin Rye
Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Onsdagens corona-tal: Smitten stiger især i Espergærde

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Annonce