Annonce
Danmark

Se billederne: Kæmpetun på 276 kilo er endt på disken hos Havnens Fiskehus

Knivene er hvæssede, så Martin Voigt (tv) og Kristian Højgaard er klar til at skære gennem det seje skind på en kæmpe tun på 276 kg, der er ankommet til Havnens Fiskehus. Foto: Flemming Krogh
En dansk fiskekutter landede en tun på 276 kilo. Fisken købte Havnens Fiskehus i Aarhus, som skærer den imponerende tun op og sælger den i bidder til fiskespisende århusianere.
Annonce

AARHUS: I de næste par dage kan kunderne i Havnens Fiskehus kigge en kæmpe tun i øjnene. Hele 276 kilo vejer hav-monstret, som skal skæres op til bøffer og andet godt til de århusianske køkkener.

Den er hård at skære i, nærmest som et panser flere steder, lyder det begejstret fra Anders Højgaard, der banker på den hårde skal ved tunens store hoved ikke langt fra øjnene, der er på størrelse med te-kopper.

Anders Højgaard, ejer af Havnens Fiskehus, har overladt de skarpe knive til sin bror, Kristian Højgaard, der er medindehaver. Snart er de først snit lagt, og stykker af rødt fiskekød bliver lagt fra i diske fyldt op med kølende is.

Annonce

Jævnligt tun-kød i disken

Prisen på tunkødet bliver 500 kroner per kilo. Det kan købes i butikken, men dele af fisken bliver også leveret til restaurant Fru Larsen i Langå, hvor gæsterne kan smage på den friske fisk. Kunderne i Salling Super vil også kunne lægge tunkød i indkøbskurven torsdag, ligesom en fiskevogn vil have det mørke fiskekød med på markedet på Ingerslev på lørdag.

Det kræver kræfter og koncentration at skære en tun op på 276 kilo. Hos Havnens Fiskehus forventer man, at der vil blive 120 kilo kød ud af fisken. Foto: Flemming Krogh
Det friske tun-kød kommer i køledisken i dag i Havnens Fiskehus. Foto: Flemming Krogh

Det er en usædvanlig stor tun, de skærer op i fiskebutikken på havnen i Aarhus. Men det er ikke første gang.

- Vi har før haft store tun i butikken, men den her er en af de største. Vi havde en mindre tun på 198 kilo for tre uger siden, som vi solgte på kort tid. Fisken blev anslået til at være 10 til 15 år gammel, så denne her må være ældre. Måske 20 år gammel, funderer fiskehandler Anders Højgaard.

I Havnens Fiskehus oplever man, at det er blevet nemmere at skaffe tun til butikken.

- Bestanden af Bluefin-tun fra Norden og ned til Middelhavet har været stærkt stigende i de senere år.  Man regner med, der er mellem 50.000 og 100.000 tun i vores farvande, og derfor sker det at der af og til, at der går en tun i garnet, forklarer Anders Højgaard.

- Om vi selv skal have tun til aftensmad? Naturligvis, lyder det fra den smilende fiskehandler.

Halefinnen er stor i sig selv. Foto: Flemming Krogh
De store øjne på den døde tun er en smule skræmmende. Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce