Annonce
Nordsjælland

Se Hornbæk med nye øjne

Hornbæk havn som den ser ud i dag. Privatfoto
Hornbæks Lokalhistoriske Forenings første tur i år er fokuseret på Hornbæk havn og fiskerleje
Annonce

Hornbæk: Før i tiden gjorde stranden Hornbæk kendt som Danmarks Riviera. I dag er det nok havnen, som er byens vartegn, som trods stor aktivitet tilbyder en maritim ro, nærhed, autenticitet og gådefuldhed, som både byens gæster og egne borgere søger. Her kan man lide at være.

På turen fortælles historien om danmarkshistoriens mest berømte redningsaktion, som satte byen effektivt på landkortet, lidt om englandskrigene og byens 10 kaperskippere, hvis indtægter i 1812 gjorde fiskerlejet til landets absolut smukkeste.

Ca. 60 år senere kom det store kunstnerindtog med bl.a. Krøyer, Drachman og Locher, der forandrede byen for altid. Se fiskerlejet i dag med dens trillestier, Kirken og hør om havnens etablering og udvikling fra fiskerihavn til lystbådehavn og begrebet moleræs.

Vi starter turen ved ankeret på havnen søndag. Turen koster kr. 120,- (halv pris for medlemmer af historisk forening) og inkluderer en kop kaffe, vin, øl, eller vand i Hornbæk Bådeklub, samt et 16 siders illustreret hæfte om Hornbæks historie.

Guide på turen vil være Aase Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce