Annonce
Danmark

Seks ud af 10 bilejere vil skifte til elbil næste gang - de har bare én udfordring

Ifølge en ny undersøgelse vil 62 procent af bilejerne vælge en elbil eller plug-in-hybridbil, næste gang bilen skal udskiftes. PR-foto
Biler, der kører helt eller delvist på el, er en fremadstormende forretning. I Danmark steg salget markant sidste år, og de fleste bilejere vil gerne skifte væk fra diesel eller benzin. Men teknologiens hurtige udvikling kan blive en stopklods.

Elbiler: Sidste år blev der i Danmark solgt 157 procent flere elbiler end året før, og for plug-in-hybridbiler var stigningen mere end dobbelt så stor. Teknologien med eldrevne biler har for alvor vundet indpas, og flere producenter melder sig hele tiden på banen.

Udviklingen er også til at se, når man spørger danskerne om deres holdning til elbiler. En ny undersøgelse, analysefirmaet Nemanalyse har lavet for Nielsen Car Group, viser, at 62 procent af de danske bilejere gerne vil køre helt eller delvist på el, næste gang bilen udskiftes - og det til trods for, at en stor del endnu ikke har prøvet at køre i elbil.

Til sammenligning forventer mindre end hver tredje, at deres næste bil skal være en benzin- eller dieselbil.

Annonce

Fremadstormende teknologi

Der er bare én udfordring. Mange er nemlig alligevel tilbageholdende, når beslutningen om elbilen skal tages. Her er det i høj grad teknologiens udvikling, der spiller ind.

I undersøgelsen har 66 procent af bilejerne svaret, at de forventer, at teknologien udvikles i de kommende år, hvilket afholder dem fra at anskaffe en el- eller hybridbil nu og her.

- Mange er tilbageholdende i forhold til at købe en bil, hvis teknologien er i hastig udvikling. Et bilkøb er en stor ting for de fleste, og man vil naturligvis gerne undgå, at bilen mister værdien for hurtigt på grund af forældet teknologi. Heldigvis er teknologien nu blevet rigtig god, og det afspejles i undersøgelsen, som tyder på, at elbilisterne er glade for det grønne valg, siger Bjarne Nielsen, direktør i Nielsen Car Group.

Mange vil skifte til elbil

Undersøgelsen er lavet af Nemanalyse for Nielsen Car Group, der står bag Bjarne Nielsen A/S og Bilernes Hus. Over 2700 af Nielsen Car Groups kunder har svaret.

  • 76 procent af undersøgelsens respondenter mener, at hybridbiler er en overgangsløsning, indtil elbilers rækkevidde øges.
  • 69 procent forventer, at rækkevidden på en opladning de kommende år øges, hvilket afholder dem fra at anskaffe en el- eller hybridbil nu og her.
  • 35 procent af dem, der forventer, at den næste bil skal være en elbil, har aldrig prøvet at køre i elbil.
Annonce

Afgifter gør forskellen

Selv om salget af el- og hybridbiler var rekordstort i 2020, blev det dæmpet i løbet af efteråret.

Ifølge Nemanalyses undersøgelse ville tre ud af fire bilejere fravælge de eldrevne modeller, hvis den tidligere planlagte afgiftsstigning var blevet indført.

- Nu er der heldigvis kommet en aftale, der ikke - som ellers frygtet - sætter prisen markant op på el- og plug-in-hybridbiler, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Annonce